Skocz do zawartości

Loteriada - click Dołączona grafikaZasady eventów - click Dołączona grafika Drop itemów - click Dołączona grafika Komiks - click

Zdjęcie

kod 10

Najlepsza odpowiedź Ƹ̴Ӂ̴ZinWasBinƸ̴Ӂ̴ , 30 marzec 2015 - 09:20

Telefon - widać . Jak to nie działa skoro to wina sterowników, tak jak Wojtek pisał.

O ile nie jest uszkodzona to odinstaluj ją z menagera urządzeń i uruchom ponownie komputer.

FIX-a sprawdzałeś ? Sterowniki ? Poradnik chesz JAK odinstalować sterowniki ? Masz płytkę ze sterownikami ? Masz USB i kolegę z internetem ?

Ok to słuchaj :

Wejdź w Menedźer użądzeń - prawym na komputer - właściwości i po lewej CI pisze, albo prawym na komputer i zarządzaj, bądź też w menu start wpisz devmgmt.msc (nie podałeś jaki system masz a ja tylko w XP i Win7 pracowałem + linux lipny ) :D

Znajdź swoją karte sieciową, kliknij na nią prawym i odinstaluj.(po prostu nie będziesz miał internetu)

po odinstalowaniu klikasz u góry w menu Akcja i szukaj w poszukiwaniu zmian sprzętu.

Ale Po odinstalowaniu polecił bym Ci właśnie od kolegi wziąć internet w słoik bądź iśćdo niego i zrzucić na Pen Drive nowe sterwniki (najaktualniejsze) do Twojej karty sieciowej, wersji systemu operacyjnego to wiadome :D

Jeśli to nie działa to przeinstaluj sterowniki USB bo możliwa niezgodność.

Więc tak samo wchodzisz w Menedżer Urządzeń ,

Kontrolery uniwersalnej Magistrali szeregowej

No i klikasz prawym na kontroler hosta USB i odinstaluj.

i tak jedziesz ze wszystkim co masz nawet jak masz tyle co ja :D

53813861847604209445.jpg

Po odinstalowaniu wszystkiego klikasz Uruchom Ponownie Komputer, gdy się włączy poczekaj bo zacznie sam instalować te sterowniki. to potrwać może więc cierpliwości.

A jeśli to nie działa to wywal zrestartuj BIOS heh ? może się uda :D wyjmujesz baterię (komputer ma bć wyłączony i opaska antystatyczna na dłoni ! ) wyjmujesz baterię :BIOS: na 10 minut i po 10 wkładasz.

No jeśli nie działaa to co pozostało aktualizacja BIOS-u ale do tego to potrzeba cały komputer mieć, znać płyte główną i mieć czas, miejmy nadzieję że dasz radę sam sobie biosa zaktualizować ;P

Powodzenia !

Przejdź do postu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
17 odpowiedzi w tym temacie

#1 zipso

zipso

Niekryty krytyk

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 634 postów
  • Dołączył czw, 09 paź 14
  • Państwo: Country Flag
  • MiastoTam gdzie ciebie nie ma
  • Województwo:Wielkopolskie
  • Nick w grze:Nemron
  • Gildia:BRAT3RSTWO
  • Królestwo:Chunjo
  • Nick na TS:Nemron

Napisano 29 marzec 2015 - 18:23

Jak naprawoc z karta sieciowa nie mozna uruchomic tego urzadzenia.(kod10)
ten blad jest na kompie neta nie mam i nic niemoge sciągnąc

#2 Admin

Admin

Administrator VirtualMT2

• Administrator
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5263 postów
  • Dołączył sob, 03 gru 11
  • Województwo:Mazowieckie
  • Nick w grze:[GA]admin
  • Gildia:VirtualAdmin
  • Nick na TS:wojtek

Napisano 29 marzec 2015 - 18:24

Jak naprawoc z karta sieciowa nie mozna uruchomic tego urzadzenia.(kod10)
ten blad jest na kompie neta nie mam i nic niemoge sciągnąc

O ile nie jest uszkodzona to odinstaluj ją z menagera urządzeń i uruchom ponownie komputer.

virtualmt21516717016__769671423939699945

#3 zipso

zipso

Niekryty krytyk

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 634 postów

Napisano 29 marzec 2015 - 18:30

To jest karta mocrosoft 6to4
A jak to zrobie to admin i sie okaze ze jest uszkodzona to co sie stanie

Użytkownik xxxROIXxxx edytował ten post 29 marzec 2015 - 18:33

#4 pitruczka12

pitruczka12

Początkujący

• Użytkownik
  • PipPip
  • 120 postów
  • Dołączył pon, 23 mar 15

Napisano 29 marzec 2015 - 19:44

To tak czy siak bedzie dzialac nieprawidlowo.

#5 Cudaqu

Cudaqu

Inteligent

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1656 postów
  • Dołączył sob, 15 gru 12

Napisano 29 marzec 2015 - 21:59

jag bedzie blad bedzie dzialac nieprawidlowo proste inny rezultat bedzie na poprawne dzialanie jak niezadziala pisz PW postaram sie pomuc 

• ¢яιєℓℓ lubi to

Dołączona grafika

#6 Ƹ̴Ӂ̴ZinWasBinƸ̴Ӂ̴

Ƹ̴Ӂ̴ZinWasBinƸ̴Ӂ̴

Niekryty krytyk

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 727 postów
  • Dołączył czw, 02 lut 12
  • MiastoUnited Kingdom & Wąchock
  • Nick w grze:Razador
  • Gildia:Legenda VirtualMT2
  • Gadu-Gadu:Legenda VirtualMT2
  • Hobby:http://www.twitch.tv/reappers

Napisano 29 marzec 2015 - 22:39

nowa karta sieciowa to 55 pln taka niskiej jakości, nie ma co dawać 300 ponieważ masz lipny PC ;D

sam składam komputer (kupiłem już karte graficzna za 1k pln) ale sieciówke na USB (wi fi) mam i właśnie do 75 kupie karte :D

tak-sterowniki odinstaluj, microsoft fix sprawdź i czy CI netstat -non dziala w cmd-q :D

Dołączona grafika
----------------------------------------------------------------------------------------------------
@ Gram tutaj od 2011-08-04 11:15:44® Info od GA.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

#7 pitruczka12

pitruczka12

Początkujący

• Użytkownik
  • PipPip
  • 120 postów

Napisano 30 marzec 2015 - 05:58

Swiatlowod/wi fi? Jak swiatlowod to lepiej jednak zainwestowac w karte i wyciagnac z lacza moc a jak wifi to .. coz.. nawet za 1k ci karta nie pomoze :D

#8 zipso

zipso

Niekryty krytyk

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 634 postów

Napisano 30 marzec 2015 - 07:25

Odinstalowalem i nic madal nie mam neta

#9 pitruczka12

pitruczka12

Początkujący

• Użytkownik
  • PipPip
  • 120 postów

Napisano 30 marzec 2015 - 08:01

To przez co piszesz xD

#10 fryzeek331

fryzeek331

Słaby pisarz

• Globtroter
  • PipPipPip
  • 318 postów
  • Dołączył pią, 09 maj 14
  • MiastoSosnowiec
  • Województwo:Śląskie
  • Imię:Sebastian
  • Nick w grze:Jacen (255)
  • Królestwo:Shinsoo
  • Nick na TS:fryzeek

Napisano 30 marzec 2015 - 09:01

Jeżeli podpinasz kabel do komputera wprost do płyty głównej możliwe iż masz zepsute/spalone wejscie.Jeżeli masz możliwości sprubój podpiąć karte sieciową do komputera po czym podepnij kabel i sprawdź czy działa internet.Jeżeli nie działa to przepnij kartę na inne złącze.Jeśli nie działa ci wejście z płyty głównej zintengrowane oraz karta sieciowa na wszystkich wejściach czeka cię wymiana plyty głównej.

Gram tutaj od: 2012-04-06 08:50:04 -Informacja od Admin
virtual_1442982144__sygna_2.jpeg

#11 pitruczka12

pitruczka12

Początkujący

• Użytkownik
  • PipPip
  • 120 postów

Napisano 30 marzec 2015 - 09:14

Co da mu sprawdzenie takie jak kolego up napisales skoro tak samo w tym wypadku moze karta sieciowa nie dzialac :D

W tej sytuacji chlopak wymieni dzialajaca plyte glowna, jaki to ma sens ?!

#12 Ƹ̴Ӂ̴ZinWasBinƸ̴Ӂ̴

Ƹ̴Ӂ̴ZinWasBinƸ̴Ӂ̴

Niekryty krytyk

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 727 postów

Napisano 30 marzec 2015 - 09:20   Najlepsza odpowiedź

Telefon - widać . Jak to nie działa skoro to wina sterowników, tak jak Wojtek pisał.

FIX-a sprawdzałeś ? Sterowniki ? Poradnik chesz JAK odinstalować sterowniki ? Masz płytkę ze sterownikami ? Masz USB i kolegę z internetem ?

Ok to słuchaj :

Wejdź w Menedźer użądzeń - prawym na komputer - właściwości i po lewej CI pisze, albo prawym na komputer i zarządzaj, bądź też w menu start wpisz devmgmt.msc (nie podałeś jaki system masz a ja tylko w XP i Win7 pracowałem + linux lipny ) :D

Znajdź swoją karte sieciową, kliknij na nią prawym i odinstaluj.(po prostu nie będziesz miał internetu)

po odinstalowaniu klikasz u góry w menu Akcja i szukaj w poszukiwaniu zmian sprzętu.

Ale Po odinstalowaniu polecił bym Ci właśnie od kolegi wziąć internet w słoik bądź iśćdo niego i zrzucić na Pen Drive nowe sterwniki (najaktualniejsze) do Twojej karty sieciowej, wersji systemu operacyjnego to wiadome :D

Jeśli to nie działa to przeinstaluj sterowniki USB bo możliwa niezgodność.

Więc tak samo wchodzisz w Menedżer Urządzeń ,

Kontrolery uniwersalnej Magistrali szeregowej

No i klikasz prawym na kontroler hosta USB i odinstaluj.

i tak jedziesz ze wszystkim co masz nawet jak masz tyle co ja :D

53813861847604209445.jpg

Po odinstalowaniu wszystkiego klikasz Uruchom Ponownie Komputer, gdy się włączy poczekaj bo zacznie sam instalować te sterowniki. to potrwać może więc cierpliwości.

A jeśli to nie działa to wywal zrestartuj BIOS heh ? może się uda :D wyjmujesz baterię (komputer ma bć wyłączony i opaska antystatyczna na dłoni ! ) wyjmujesz baterię :BIOS: na 10 minut i po 10 wkładasz.

No jeśli nie działaa to co pozostało aktualizacja BIOS-u ale do tego to potrzeba cały komputer mieć, znać płyte główną i mieć czas, miejmy nadzieję że dasz radę sam sobie biosa zaktualizować ;P

Powodzenia !

Dołączona grafika

#13 fryzeek331

fryzeek331

Słaby pisarz

• Globtroter
  • PipPipPip
  • 318 postów
  • Dołączył pią, 09 maj 14
  • MiastoSosnowiec
  • Województwo:Śląskie
  • Imię:Sebastian
  • Nick w grze:Jacen (255)
  • Królestwo:Shinsoo
  • Nick na TS:fryzeek

Napisano 30 marzec 2015 - 09:41

Karta opisana wyżej przez twórce tematu jest kartą sieciową zintengrowaną z plytą główną a powyżej napisałem że jak ma możliwości to niech sprawdzi sobie czy działa mu byle jakaś karta sieciowa.Akurat miałem ten sam problem,ale obyło się bez wymiany płyty.A za aktualizacje biosiu to niech chłopak się lepiej nie bierze bo jak coś mu się nie uda to napewno będzie musiał wymienić płyte główną.

Gram tutaj od: 2012-04-06 08:50:04 -Informacja od Admin
virtual_1442982144__sygna_2.jpeg

#14 ''

''

Bomb has been planted !

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 840 postów
  • Dołączył pią, 08 lis 13

Napisano 30 marzec 2015 - 11:35

nowa karta sieciowa to 55 pln taka niskiej jakości, nie ma co dawać 300 ponieważ masz lipny PC ;D

sam składam komputer (kupiłem już karte graficzna za 1k pln) ale sieciówke na USB (wi fi) mam i właśnie do 75 kupie karte :D

tak-sterowniki odinstaluj, microsoft fix sprawdź i czy CI netstat -non dziala w cmd-q :D

oczywiscie nie moglo zabraknac ceny karty graficznej, bo by wszyscy nie wiedizeli jaki to ty bogaty

• Ƹ̴Ӂ̴ZinWasBinƸ̴Ӂ̴ lubi to

#15 Ƹ̴Ӂ̴ZinWasBinƸ̴Ӂ̴

Ƹ̴Ӂ̴ZinWasBinƸ̴Ӂ̴

Niekryty krytyk

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 727 postów

Napisano 30 marzec 2015 - 11:51

Karta opisana wyżej przez twórce tematu jest kartą sieciową zintengrowaną z plytą główną a powyżej napisałem że jak ma możliwości to niech sprawdzi sobie czy działa mu byle jakaś karta sieciowa.Akurat miałem ten sam problem,ale obyło się bez wymiany płyty.A za aktualizacje biosiu to niech chłopak się lepiej nie bierze bo jak coś mu się nie uda to napewno będzie musiał wymienić płyte główną.

jak dla mnie mocrosoft 6to4 to jest jakiś adapter z Ipv6 na Ipv4 xD ? szit więc nie wiem co gość ma za komputer, czy używa zintegrowanej czy kupionej karty czy też adaptera USB za 30 ZŁ ;P

Po spaleniu czegokolwiek, jest zapach kurzu i palonej gumy więc pewnie by zauważył że mu sie styki topią . karta by nie działała od razu . (w szkole paliliśmy zapalniczką kabel od Internetu skrętka bez foli ochronnej nie pamiętam nazw ale wiem że z folią najlepsze są :D  no i komputer cały kaput (plyta ) stary szit do testów mielismy :D )

WIna jest po stronie sterowników, tyle nie płyty głównej ..

oczywiscie nie moglo zabraknac ceny karty graficznej, bo by wszyscy nie wiedizeli jaki to ty bogaty

No a jak :D 2 miesiące odkładałem na kartę ... płyta główna i procesor teraz ! tylko że obudowy do PC-ka nie kupie bo mi szkoda kasy hah .. ale to wystarczy chcieć i r9 290x gamming jest WASZ ! :D

Dołączona grafika

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: Ważne

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych