Najlepsza odpowiedź Ƹ̴Ӂ̴ZinWasBinƸ̴Ӂ̴ , 30 marzec 2015 - 09:20
Telefon - widać . Jak to nie działa skoro to wina sterowników, tak jak Wojtek pisał.
O ile nie jest uszkodzona to odinstaluj ją z menagera urządzeń i uruchom ponownie komputer.
FIX-a sprawdzałeś ? Sterowniki ? Poradnik chesz JAK odinstalować sterowniki ? Masz płytkę ze sterownikami ? Masz USB i kolegę z internetem ?
Ok to słuchaj :
Wejdź w Menedźer użądzeń - prawym na komputer - właściwości i po lewej CI pisze, albo prawym na komputer i zarządzaj, bądź też w menu start wpisz devmgmt.msc (nie podałeś jaki system masz a ja tylko w XP i Win7 pracowałem + linux lipny )
Znajdź swoją karte sieciową, kliknij na nią prawym i odinstaluj.(po prostu nie będziesz miał internetu)
po odinstalowaniu klikasz u góry w menu Akcja i szukaj w poszukiwaniu zmian sprzętu.
Ale Po odinstalowaniu polecił bym Ci właśnie od kolegi wziąć internet w słoik bądź iśćdo niego i zrzucić na Pen Drive nowe sterwniki (najaktualniejsze) do Twojej karty sieciowej, wersji systemu operacyjnego to wiadome
Jeśli to nie działa to przeinstaluj sterowniki USB bo możliwa niezgodność.
Więc tak samo wchodzisz w Menedżer Urządzeń ,
Kontrolery uniwersalnej Magistrali szeregowej
No i klikasz prawym na kontroler hosta USB i odinstaluj.
i tak jedziesz ze wszystkim co masz nawet jak masz tyle co ja
Po odinstalowaniu wszystkiego klikasz Uruchom Ponownie Komputer, gdy się włączy poczekaj bo zacznie sam instalować te sterowniki. to potrwać może więc cierpliwości.
A jeśli to nie działa to wywal zrestartuj BIOS heh ? może się uda wyjmujesz baterię (komputer ma bć wyłączony i opaska antystatyczna na dłoni ! ) wyjmujesz baterię :BIOS: na 10 minut i po 10 wkładasz.
No jeśli nie działaa to co pozostało aktualizacja BIOS-u ale do tego to potrzeba cały komputer mieć, znać płyte główną i mieć czas, miejmy nadzieję że dasz radę sam sobie biosa zaktualizować ;P
Powodzenia !