Ja również uważam, że te sklepy mogły by być inaczej opracowane, chodzi mi tutaj o koszt wystawiana takiego shopka, zmniejszenie lagów i ogólnego poruszania się po m1/m2.
Ceny medali itp rosną, bo jak można wystawić shopek za dormo, a ktoś może sb wyłaczyć kompa i iść do szkoły czy pracy to oczywiste jest, że mu wszystko jedno wtedy, czy ktoś mu coś kupi czy nie i ceny ustawia. Jakie? Każdy widzi.
Z drógiej strony itemki typu runiczne eq w ostatnim czasie niezwykle staniało, co jest skutkiem wystawienia do kupna w ITEM SHOP zbr otchłani+1, runicznych broni+7 i piekielnego eq ( chociaz może to ostatnie nie zaszkodziło, aż tak bardzo ). To jednak przyczyniło się do takiego stanu np zbr runicznych które potaniały o 1/2 swojej niedawnej ceny.
Dlatego myśle, że powinno się troche zastanowić nad przyszłością, bo dajmy na to są eventy na których ktoś może zarobić nawet po kilka jak nie kilkanście kb i bd mógł sb pozwolić na np: runke+1, która aby zdobyć do niedawna trzeba było troche pograć i się nieżle namęczyć.
Oczywiście server idzie do przodu i nie ma co temu zarzucać. Jednak czy powinien iść w, aż tak szybkim tempie?
PS; dla tych nie widzących związku shopków offine ze spadkiem cen ulepek np: mioteł, można to wyjaśnić na kilka sposobów
- jednym z nich są właśnie zbr runiczne w ITEM SHOP ( są już tak tanie, i jest ich tak wiele na serverze, że wiąrze sie to z ceną tych ulepek )
- drugim z nich to oczywista konkurencja ( kiedyś było mniej shopków w m2 red i nieraz było ciężko znalezc miotły i inne ulepki, wiec ceny było większe. Teraz sytuacja jest odwrotna, shopków jest pełno, nie da się normalnie poruszać po m2 i m1 i ulepek tez jest nadmiar, dlatego wszystko tanieje.
Oczywiste jest że dla tych co tylko udają, że od czasu do czasu chodzą na mapki a tak to zarabiają na eventach itp, to im to nawet pasuje, ale ja próbuje się postawić w sytuacji tych zarabiających głownie na mapkach i widze że teraz selniecie ulepek po sensownych cenach nie jest łatwe.
Edited by Satael, 08 June 2015 - 08:35.