Skocz do zawartości

Loteriada - click Dołączona grafikaZasady eventów - click Dołączona grafika Komiks - click Dołączona grafika Odwiedź moje konto - click

Zdjęcie

razdor

• Zamknięty Temat jest zamknięty
81 odpowiedzi w tym temacie

#46 #najs

#najs

Niekryty krytyk

• Globtroter
  • PipPipPipPip
  • 825 postów
  • Dołączył nie, 18 lis 12
  • Państwo: Country Flag
  • MiastoWarszawa
  • Województwo:Dolnośląskie
  • Nick w grze:Sysieg <3
  • Gildia:NieTaLiga
  • Królestwo:Chunjo

Napisano 03 grudzień 2015 - 16:50

Jedyne co napiszę to współczuję Ci Wojtek, masz zdrowie do tych ludzi.

Dołączona grafika

#47 Giexa

Giexa

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 24 postów
  • Dołączył pon, 21 wrz 15

Napisano 03 grudzień 2015 - 17:04

Moim zdaniem lepiej było by dodać brak limitu czasowego i nieważne ile ta mapę sie będzie robiło ale sie uda i o to chodzi ;)

#48 SueAmor

SueAmor

Dawca.

• Globtroter
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2135 postów
  • Dołączył nie, 26 sie 12
  • Województwo:Lubuskie
  • Imię:Krystian
  • Nick w grze:BBX
  • Gildia:Brak
  • Hobby:Piłka nożna
    Forza Juve!

Napisano 03 grudzień 2015 - 17:24

Ja powiem Wam, że każda mapa powinna mieć dużo czasu tak jak np waro, zbro, żeby każda mapa również ta brama piekieł była zawsze pomyślnie ukończona. A żeby tak się stało to wiadomo będzie łatwo, dlatego można by było zrobić tak, że mooby mają więcej hp lub więcej biją.

Użytkownik SueAmor edytował ten post 03 grudzień 2015 - 17:24

• Naulkoniak123 lubi to

Dołączona grafika

#49 Admin

Admin

Administrator VirtualMT2

• Administrator
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5272 postów
  • Dołączył sob, 03 gru 11
  • Województwo:Mazowieckie
  • Nick w grze:[GA]admin
  • Gildia:VirtualAdmin
  • Nick na TS:wojtek

Napisano 03 grudzień 2015 - 17:45

Skoro ostatnimi czasy powstało tyle tematów krytykujących tą mapę to moze poprostu znieść limit czasowy? Sam bym narzekał jakby na waro/zbrojo/v3 był jakikolwiek limit czasu. Bo to jednak przesada, rozumiem ze ma być cieżko no ale zeby ukończenie mapy sukcesem zależało od szczęścia a nie od dopracowania eku to lekka przesada. Zeby było ciężej o zarobek dzięki tej mapie to można pokombinować jeszcze z dropem. Ludzie pewnie bedą narzekać na drop no ale bez obaw ukoncza mapę i zawsze cos z tego bedą mieli a nie ze raz..drugi..trzeci.. Nie ukończą mapy i tyle czasu na marne.

Nie da się znieść limitu czasowego przy takim dropie, padły tu porównania do warowni/zbrojowni z tym że na tych dungeonach nie otrzymujecie żywych bryłek.

virtualmt21516717016__769671423939699945

#50 Szymek

Szymek

Komentator

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1358 postów
  • Dołączył pon, 21 kwi 14
  • MiastoLiverpool
  • Nick w grze:Hun
  • Gildia:Vixa
  • Królestwo:Shinsoo
  • Nick na TS:JustSzymek

Napisano 03 grudzień 2015 - 17:56

Nie da się znieść limitu czasowego przy takim dropie, padły tu porównania do warowni/zbrojowni z tym że na tych dungeonach nie otrzymujecie żywych bryłek.

Dlatego tez pisałem zeby cos pokombinować z dropem, ale domyślam sie ze jak napisałeś "Nie da sie znieść limitu czasowego przy takim dropie" to z pewnością zniesienie limitu czasowego przy twojej zawziętosci do utrudnienia gry pociągało by za sobą drop typu10/50b z całej mapki. Wiec nie było tematu:D

Dołączona grafika

#51 Admin

Admin

Administrator VirtualMT2

• Administrator
  • 5272 postów

Napisano 03 grudzień 2015 - 18:42

Dlatego tez pisałem zeby cos pokombinować z dropem, ale domyślam sie ze jak napisałeś "Nie da sie znieść limitu czasowego przy takim dropie" to z pewnością zniesienie limitu czasowego przy twojej zawziętosci do utrudnienia gry pociągało by za sobą drop typu10/50b z całej mapki. Wiec nie było tematu:D

Drop jest i tak na bardzo wysokim poziomie, zwróć uwagę na to że po zebraniu dropu nie musisz już nic kombinować z sprzedażą ulepszaczy itp. dostajesz czyściutką kasę na max poziomie 280 sztuk brylek i 200SM 

#52 xearo13

xearo13

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 91 postów
  • Dołączył sob, 31 paź 15

Napisano 03 grudzień 2015 - 18:53

Ja sie wypowiadam z wlasnego doswiadczenia bylem duzo razy juz, swoja propozycje podalem lecz to wszystko zalezy od admina :)

#53 Szymek

Szymek

Komentator

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1358 postów
  • MiastoLiverpool

Napisano 03 grudzień 2015 - 19:02

Drop jest i tak na bardzo wysokim poziomie, zwróć uwagę na to że po zebraniu dropu nie musisz już nic kombinować z sprzedażą ulepszaczy itp. dostajesz czyściutką kasę na max poziomie 280 sztuk brylek i 200SM

No to faktycznie sporo, ale tak porównujac mapę niebiosa i razadora chciałbym zwrócić uwagę na to jaka ilośc jest tego przedmiotu na serwerze(od kilku tygodni nikt nie sela wędki+20 ) można by było dać mały% szans na dropniecie wędki+20. Tak samo jak na niebiosach jest %dropu na Jasia to dlaczego małe lvl które latają oporowo razadora nie mogly by zostać nagrodzone takim przedmiotem? Nieliczni sie wzbogaca, i to nie tylko jak to niektórzy mówią "koxy" serwera bedą mieli szanse na spory zarobek ale i rownież początkujący. A i wędek by cos na serw przybyło bo kiepsko z tym, tutaj proszę potwierdzenie tego ze o wędkę nie łatwo.
http://www.forum.vir...howtopic=135667

Dołączona grafika

#54 xearo13

xearo13

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 91 postów

Napisano 03 grudzień 2015 - 19:45

kilka razy bylem znów na owej mapie i jestem zdania ze nie da się.... trzeba mieć 100% farta żeby się udało, miałem 20 min na kody pierwszy otworzyłem po około 10-15 min i to za piątą próba. Za pierwszym drugim razem trafić dwa kody owszem da się przejść:) 

#55 Admin

Admin

Administrator VirtualMT2

• Administrator
  • 5272 postów

Napisano 03 grudzień 2015 - 21:29

No to faktycznie sporo, ale tak porównujac mapę niebiosa i razadora chciałbym zwrócić uwagę na to jaka ilośc jest tego przedmiotu na serwerze(od kilku tygodni nikt nie sela wędki+20 ) można by było dać mały% szans na dropniecie wędki+20. Tak samo jak na niebiosach jest %dropu na Jasia to dlaczego małe lvl które latają oporowo razadora nie mogly by zostać nagrodzone takim przedmiotem? Nieliczni sie wzbogaca, i to nie tylko jak to niektórzy mówią "koxy" serwera bedą mieli szanse na spory zarobek ale i rownież początkujący. A i wędek by cos na serw przybyło bo kiepsko z tym, tutaj proszę potwierdzenie tego ze o wędkę nie łatwo.
http://www.forum.vir...howtopic=135667

Rozumiem że proponujesz zmienę przepustki z darmowej taka jaka jest dotychczas, na medal portalu tak jak ma to miejsce na niebiosach ?

Jeśli chcesz zdobyć jasia na 130lvl to przykro mi bardzo ale takiej opcji nie ma i nie będzie. Co do zarobku to nie wiem czego konkretnie oczekujesz, ale nie zrobię ci spadających bryłek z nieba tylko dlatego że za pomoca darmowej przepustki nie chce ci się poświecić 30 minut czasu na wizytę w prywatnym dungeonie na którym możesz zdobyć +- 200 bryłek.

Idąc twoim tokiem rozumowania, to jeśli przykładowo na +- 100lvl będziesz w stanie zarobić tysiące bryłek od tak sobie za friko w kilka chwil, to i tak nie będzie cię stać na ekwipunek, na na który gracze pracowali masę czasu, z prostego powodu.... Nikt nie sprzeda Ci EQ na które sam ciężko pracował bez tego typu ułatwień, tylko dlatego że Ty 3 czy 4 razy odwiedziłeś bramy piekieł.

Dlatego sprawa jest prosta, im łatwiejszy darmowy zarobek (tu pozwolę wyrwać sobie z twojego życiorysu 30 min), tym wyższe ceny ponieważ bryłka (czyt. pieniądz) traci na wartości i powoduje inflację (tu chyba nie muszę Ci tłumaczyć, co znaczy darmowa kasa - ty masz i wszyscy mają) 

#56 xearo13

xearo13

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 91 postów

Napisano 03 grudzień 2015 - 21:47

zmniejsz drop, zminimalizuj szanse kodów i tyle, chyba ze uda się wrócić do tamtej wersji o ile będzie stabilna

#57 Admin

Admin

Administrator VirtualMT2

• Administrator
  • 5272 postów

Napisano 03 grudzień 2015 - 21:53

zmniejsz drop, zminimalizuj szanse kodów i tyle, chyba ze uda się wrócić do tamtej wersji o ile będzie stabilna

Tak właśnie myślę, postawić razadora na ognistej z szansą 2% na drop dwóch bryłek, którego będzie można lać do oporu nawet bez użycia myszki i klawiatury.

Sprawdzałem osobiście tą mapę i uważam że przy powiększonym czasie do 35 minut 70% wejść na ten dungeon będzie zakończone sukcesem, jeśli oczekujesz większego darmowego zarobku, to przykro mi bardzo ale pozostaje mi tylko świąteczny śnieg padający co roku na serwerze zamienić w opady bryłek.

#58 BlackRaVen

BlackRaVen

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 23 postów
  • Dołączył sob, 14 lis 15

Napisano 03 grudzień 2015 - 22:07

Kiedy wraca stary razador?

#59 xearo13

xearo13

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 91 postów

Napisano 03 grudzień 2015 - 22:17

Tak właśnie myślę, postawić razadora na ognistej z szansą 2% na drop dwóch bryłek, którego będzie można lać do oporu nawet bez użycia myszki i klawiatury.

Sprawdzałem osobiście tą mapę i uważam że przy powiększonym czasie do 35 minut 70% wejść na ten dungeon będzie zakończone sukcesem, jeśli oczekujesz większego darmowego zarobku, to przykro mi bardzo ale pozostaje mi tylko świąteczny śnieg padający co roku na serwerze zamienić w opady bryłek.

nie, nie złe mnie zrozumiałeś, nie chce łatwego zarobku, napisałem zmniejsz drop a nie zwiększ lub postaw go na ognistej, jak nie ta wersja to zrób jak pisałeś wcześniej i powróć do poprzedniej która była nie stabilna. Będzie logało to będzie ale skończą się pretensje. Rozumiem że już Cię to wkurza ale spokojnie :)

Użytkownik xearo13 edytował ten post 03 grudzień 2015 - 22:19

#60 Szymek

Szymek

Komentator

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1358 postów
  • MiastoLiverpool

Napisano 03 grudzień 2015 - 22:23

Rozumiem że proponujesz zmienę przepustki z darmowej taka jaka jest dotychczas, na medal portalu tak jak ma to miejsce na niebiosach ?
Jeśli chcesz zdobyć jasia na 130lvl to przykro mi bardzo ale takiej opcji nie ma i nie będzie. Co do zarobku to nie wiem czego konkretnie oczekujesz, ale nie zrobię ci spadających bryłek z nieba tylko dlatego że za pomoca darmowej przepustki nie chce ci się poświecić 30 minut czasu na wizytę w prywatnym dungeonie na którym możesz zdobyć +- 200 bryłek.
Idąc twoim tokiem rozumowania, to jeśli przykładowo na +- 100lvl będziesz w stanie zarobić tysiące bryłek od tak sobie za friko w kilka chwil, to i tak nie będzie cię stać na ekwipunek, na na który gracze pracowali masę czasu, z prostego powodu.... Nikt nie sprzeda Ci EQ na które sam ciężko pracował bez tego typu ułatwień, tylko dlatego że Ty 3 czy 4 razy odwiedziłeś bramy piekieł.
Dlatego sprawa jest prosta, im łatwiejszy darmowy zarobek (tu pozwolę wyrwać sobie z twojego życiorysu 30 min), tym wyższe ceny ponieważ bryłka (czyt. pieniądz) traci na wartości i powoduje inflację (tu chyba nie muszę Ci tłumaczyć, co znaczy darmowa kasa - ty masz i wszyscy mają)

Dałeś mi lekturę.. :D Zapomnialem ze wejście na ta mapę nic nie kosztuje, jesli bym o tym pamiętał to napewno bym nie proponował tego co zaproponowałem, "zwracam honor":D

nie, nie złe mnie zrozumiałeś, nie chce łatwego zarobku, napisałem zmniejsz drop a nie zwiększ lub postaw go na ognistej, jak nie ta wersja to zrób jak pisałeś wcześniej i powróć do poprzedniej która była nie stabilna. Będzie logało to będzie ale skończą się pretensje. Rozumiem że już Cię to wkurza ale spokojnie :)

Myślisz ze jak bedzie logało to nie bedzie pretensji ? Proszę cie

Dołączona grafika

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: Potrzebuję pomocy

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych