Nie fair jest to,że niektórzy nie powiem kto specjalnie zmieniają królestwo, aby mieć najwięcej %.
Halloween 2016 - Q&A
Posted 01 November 2016 - 11:35
Posted 01 November 2016 - 11:45
Nie fair jest to, że od wczoraj siedziałem w v2 i zbierałem cukierki od małych lvl.... I teraz co mam to wszystko w tyłek? Trzeba było wczesniej to przemyśleć, że znajdą się takie cwaniaki a nie w połowie eventu... Trochę myśleć radze.
Posted 01 November 2016 - 11:52
Zgadzam się. Spadłem tylko o 40 miejsc. Co to jest. Siedziałem wczoraj pół dnia i żebrałem o te cukierki i wszystko przepadło bo event był nie przemyślany.
[font="'comic sans ms', cursive;"]B0b3K - Mental 140 lv[/font]
[font="'comic sans ms', cursive;"]ijoao - WP 135 lv[/font]
[font="'comic sans ms', cursive;"]Dominiick - Dagger 135 lv [/font]
[font="'comic sans ms', cursive;"]Boone - Smok x lv [/font]
Posted 01 November 2016 - 12:05
Zgadzam się. Spadłem tylko o 40 miejsc. Co to jest. Siedziałem wczoraj pół dnia i żebrałem o te cukierki i wszystko przepadło bo event był nie przemyślany.
Gdyby nie był przemyślany to prawdopodobnie zdjęlibyśmy go z serwera po kilku godzinach. Zwyczajnie okazało się, że niektórym odbija gdy mowa o nagrodzie. Zabawa miała być oryginalna i myślę, że taka jest. Event przeszedł pomyślnie testy na kilku graczach, nie jesteśmy w stanie przewidzieć każdego pomysłu cwaniaczków co by chcieli sobie tylko ułatwić sprawę.. chociaż i tak wiele możliwych scenariuszy zabezpieczyliśmy.
Zawsze i wszędzie VirtualMT2.
Posted 01 November 2016 - 12:55
Gdyby nie był przemyślany to prawdopodobnie zdjęlibyśmy go z serwera po kilku godzinach. Zwyczajnie okazało się, że niektórym odbija gdy mowa o nagrodzie. Zabawa miała być oryginalna i myślę, że taka jest. Event przeszedł pomyślnie testy na kilku graczach, nie jesteśmy w stanie przewidzieć każdego pomysłu cwaniaczków co by chcieli sobie tylko ułatwić sprawę.. chociaż i tak wiele możliwych scenariuszy zabezpieczyliśmy.
zamiast naprawić bugi w evencie to lepiej zmieniać reguły w czasie gry
Posted 01 November 2016 - 13:00
Przedstaw mi te bugi bo nie wiem o czym teraz piszesz.
Edited by Sacrize, 01 November 2016 - 13:00.
#52 Guest_dfdfgxbc435_*
Posted 01 November 2016 - 13:01
Jak to nie były bugi w evencie, teraz jest to samo co było tylko zmienili że cukierki za aktywność dostaje się od 100lv
Posted 01 November 2016 - 13:04
Jak to nie były bugi w evencie, teraz jest to samo co było tylko zmienili że cukierki za aktywność dostaje się od
Błąd, zmianie ulega reguła - punkt dostaje się w przypadku gdy osoba o którą prosimy o cukierek posiada minimum 100lvl - wcześniej był to 15lvl.
Edited by Sacrize, 01 November 2016 - 13:04.
- asdd221231 likes this
Posted 01 November 2016 - 13:04
Przedstaw mi te bugi bo nie wiem o czym teraz piszesz.
piszę o tym,
1. w eq mam 40 cukierków więc jak ktoś mnie prosi to klikam Tak, liczba cukierków nie znika, za to po zmianie mapki/ kanału jestem jakimś mobem lub roślinką
2. po odbyciu "kary" miał być okres ochronny 5 minut, a ja mam kolejne (nie zawsze) zapytanie po 1-3 minutach od "odmobienia się" i zazwyczaj znowu kończy się jak w punkcie 1 - efekt nie można się ruszyć w grze nawet jak nie chcę brać udziału
#55 Guest_dfdfgxbc435_*
Posted 01 November 2016 - 13:06
Błąd, zmianie ulega reguła - punkt dostaje się w przypadku gdy osoba o którą prosimy o cukierek posiada minimum 100lvl - wcześniej był to 15lvl.
No tak, o to właśnie mi chodziło
Posted 01 November 2016 - 13:22
Osobiście nie podoba mi się to rozwiązanie. Wczoraj biegałem jak głupi po dolinie albo na pająkach bo tam najwięcej cukierków można było dostać, a teraz wszystko w plecy.
Jeśli chodzi o bugi, to właśnie teleportowałem się pod DT i zamieniłem się w jakiegoś NPC, mimo iż minutkę/dwie wcześniej dałem komuś cukierka.
I to nie pierwszy raz gdy po teleportacji zmieniam się.
/Właśnie podobna sytuacja, dałem komuś cukierka i wylogowałem się aby zmienić ch. Loguje się a tam słodkie czekoladowe jajko.
Edited by Dominiick, 01 November 2016 - 13:37.
[font="'comic sans ms', cursive;"]B0b3K - Mental 140 lv[/font]
[font="'comic sans ms', cursive;"]ijoao - WP 135 lv[/font]
[font="'comic sans ms', cursive;"]Dominiick - Dagger 135 lv [/font]
[font="'comic sans ms', cursive;"]Boone - Smok x lv [/font]
Posted 01 November 2016 - 13:23
piszę o tym,
1. w eq mam 40 cukierków więc jak ktoś mnie prosi to klikam Tak, liczba cukierków nie znika, za to po zmianie mapki/ kanału jestem jakimś mobem lub roślinką
2. po odbyciu "kary" miał być okres ochronny 5 minut, a ja mam kolejne (nie zawsze) zapytanie po 1-3 minutach od "odmobienia się" i zazwyczaj znowu kończy się jak w punkcie 1 - efekt nie można się ruszyć w grze nawet jak nie chcę brać udziału
Bug, który opisujesz jest dość randomowym zjawiskiem. Jestem świadom bugu nr 1. i wiem z czego wynika, ale niestety nie działamy na source żeby przeanalizować błąd przedwczesnego zakończenia się "oczekiwania" przez serwer na zatwierdzenie okienka. Mimo tego, że widać czas jaki pozostał do przerwania oczekiwania - serwer z nie wiadomo jakiej przyczyny postanawia o tym zapomnieć i ustawia flagę TIMEOUT. Nie jestem w stanie nic z tym zrobić gdyż tak jak mówiłem sytuacja jest dość losowa. Do poprawy opcji drugiej trzeba by było przeprowadzić przerwę techniczną. Poza tym jeśli nie chcesz brać udziału masz do dyspozycji 6 pozostałych kanałów gdzie możesz schować się pod jakimś kamieniem i przemilczeć cały event.
Posted 01 November 2016 - 14:34
Posted 01 November 2016 - 14:47
Tzn cukierki za aktywność nie są w żaden sposób nagradzane tak ?
Posted 01 November 2016 - 14:48
To jest ranking graczy z cuksami od graczy , więc skoro zbierałeś to musisz gdzieś tam być chyba, że nie zbierałeś xD
No właśnie zbierałem mam 11 ale mnie tam nie ma
8 user(s) are reading this topic
0 members, 8 guests, 0 anonymous users