Witam, tak jak w temacie - chciałabym zaproponować małą zmianę, dotyczącą łowienia. Na dany moment mamy chyba 4 opcje, kiedy złowiona ryba nam "ucieka", jest to opcja z małżem, ością, zerwanym haczykiem oraz ucieczką do wody. Chciałabym zaproponować, aby ta ostatnia (ucieczka do wody) była możliwa tylko w momencie, gdy gracz faktycznie znajduje się obok jakiegoś zbiornika. Myślę, że w jakimś stopniu ułatwiłoby to łowienie rybek, a sama opcja wymagałaby od gracza trochę "ruchu", którym byłoby odejście od wody.

Zmniejszenie Marginesu Niepowodzenia Podczas Zabijania Ryby
Napisano 04 lipiec 2018 - 15:31
- Alexaa lubi to
Napisano 04 lipiec 2018 - 15:43
Oczywiście jestem za, można by to dubtelnie poprawić.
Ps. Już nie wspomnę, że nie można wyciągnąć szkatułki ryb, jak to miało miejsce wcześniej.
Do tego, jak ograniczony jest "****************************" ;>...
Można by, zmniejszyć wymagany lvl wędki +20 by mniejszi gracze, też mogli zarobić przy łowieniu.
Jest dużo opcji jakby można było rozwiązać problem. Można by wprowadzić jakieś "weekevent" gdzie ryby były wyławiane x2.
Napisano 04 lipiec 2018 - 15:43
Temat uważam za bezsensowny, lepiej zwiększyć szanse na udane zabicie ryby.
Użytkownik HosseTop1 edytował ten post 04 lipiec 2018 - 15:46
- Nurahion i Cнαмρєяу lubią to
Napisano 04 lipiec 2018 - 15:45
Temat uważam za bezsensowny lepiej by było gdyby zwiększyć szanse na udane zabicie ryby.
Albo jesteś głodny, albo zapomniało Ci się o kilku przecinkach. ;> Bez sensu brzmi to co napisałeś. Wszystko zlane, nie wiem o czym mówisz.
BTW. lepiej stać w m2 i nic nie robić

Napisano 04 lipiec 2018 - 15:46
Temat uważam za bezsensowny, lepiej by było zwiększyć szanse na udane zabicie ryby.
Pewnie, że tak byłoby najlepiej, ale zaraz znajdą się osoby, które stwierdzą, że one zrobiły zbroje na +9 i że nam się w tyłkach za przeproszeniem poprzewracało.
- sajaozw lubi to
Napisano 04 lipiec 2018 - 15:46
Napisano 04 lipiec 2018 - 15:48
Napisano 04 lipiec 2018 - 15:49
Pewnie, że tak byłoby najlepiej, ale zaraz znajdą się osoby, które stwierdzą, że one zrobiły zbroje na +9 i że nam się w tyłkach za przeproszeniem poprzewracało.
No tylko wbijanie lub łowienie na starym serwerze, wiadomo jak wyglądało.
Napisano 04 lipiec 2018 - 15:50
No tak, ale jak Wy płakaliście że pradawnej nie da się robić było ok? Typowa hipokryzja. Cieszę się, że się od Was odcięłem.
Uważam tak samo jak mój kunpel Kubuś ponieważ jest mądry i ma zawsze racje.Temat można zamknąć. Dziękuję
No tak, ale jak Wy płakaliście że pradawnej nie da się robić było ok? Typowa hipokryzja. Cieszę się, że się od Was odciąłem*.
Użytkownik кυи яαfαℓ αкα ¢яιєℓℓ edytował ten post 04 lipiec 2018 - 15:53
Napisano 04 lipiec 2018 - 15:51
No tylko wbijanie lub łowienie na starym serwerze, wiadomo jak wyglądało.
Wiem, zdaję sobie z tego sprawę, ale uwierz, znaleźliby się i tacy. Chciałam zaproponować jakąś alternatywę, która nie będzie jakoś wielce rażąca w oczy.
Napisano 04 lipiec 2018 - 15:58
W przypadku dobrze policzonych kulek
80 % -- szansa na złowienie ryby
20 % -- ryba zerwała się z haczyka
Gdy uda nam się złowić rybę (80%)
wędka +20
70% nowa ryba
30% stara ryba
Gdy mamy rybę w eq kliknięcie 2 przyciskiem myszy
50 % -- zabicie ryby
25 % -- Ość
15% -- Małż
10 % -- ryba Uciekła
Napisano 04 lipiec 2018 - 15:59
Wiem, zdaję sobie z tego sprawę, ale uwierz, znaleźliby się i tacy. Chciałam zaproponować jakąś alternatywę, która nie będzie jakoś wielce rażąca w oczy.
Ta, czaje.
Napisano 04 lipiec 2018 - 16:38
To niezły placz xD, oj Rafałku zabolało Cie coś?No tak, ale jak Wy płakaliście że pradawnej nie da się robić było ok? Typowa hipokryzja. Cieszę się, że się od Was odciąłem*.

Użytkownik Nurahion edytował ten post 04 lipiec 2018 - 16:39
Napisano 04 lipiec 2018 - 16:53
Proponuje zwiększyć szansę na zabicie ryby na 80% bo faktycznie ryb brakuje na serwerze
Napisano 04 lipiec 2018 - 16:59
Sama łowię ryby i ulepszam zbroję i dla mnie propozycja bez sensu. Ceny rybek pójdą w dół, a co za tym idzie EQ. Jak ktoś chce, to znajdzie, wystarczy dobrze szukać i wiedzieć do kogo pisać, a jak się nie chce wydawać B zawsze można stać i łowić
- quality951, Nurahion, Issana i 2 innych osób lubią to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych