Skocz do zawartości

Loteriada - click Dołączona grafikaZasady eventów - click Dołączona grafika Komiks - click Dołączona grafika Odwiedź moje konto - click

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

Sytuacja Rynku/Serwera

• Zamknięty Temat jest zamknięty
88 odpowiedzi w tym temacie

#46 TRICKSTER

TRICKSTER

Niekryty krytyk

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 545 postów
  • Dołączył czw, 19 lis 15
  • Państwo: Country Flag
  • Województwo:Mazowieckie
  • Imię:DonQuan
  • Nick w grze:TRICKSTER
  • Gildia:Bajlandoo
  • Królestwo:Chunjo
  • Nick na TS:TRICKSTER
  • Hobby:xD

Napisano 24 listopad 2021 - 15:58

Oczywiście co do cen itemów z Zorda powinno to zmienić się po wprowadzeniu nowego bossa, tylko te ustalenie dropu dosyć długo schodzi. Chyba, że administracja znowu zapomniała o temacie i musimy przypomnieć. Jeżeli drop będzie dobrze ustawiony i nie będzie żadnych problemów z bossem/mapą to część ludzi przestanie wchodzić na zorda i zacznie latać coś nowego. Oczywiście nowy boss, o którym była mowa jakiś czas temu nie będzie dla każdego to moja kolejna propozycja jest taka żeby dodać zupełnie nową mapę (oczywiście nie idąca schematem wieży DT), którą większość ludzi na poziomie eq pradawnych, minotaura i niskim plusie demonicznych będzie dawała radę. Potwory jakie miałyby znajdować się na tej mapie to "polepszone" bossy z waro, zbrojo czy nawet WW. Drop oczywiście to wielokrotność "młodszego brata".

Ja nie wiem czy dodanie nowego bossa na krysztalowej mapie mialoby wplyw na ceny itemkow z zorda (proponowany przez graczy drop to drop z niebios: wiecej ulepek bestii, kd +9) Wiec co zostaje? Łezka? Medalion? Metal 15? Temat zapomniany nie jest ale trzeba to dobrze przemyslec.

Wkleje teraz twojego posta z tematu odnosnie dropu z nowego bosa na krysztalowej:

Dodawanie tych samych ulep do nowego bossa, które lecą z wcześniejszych jest słabym pomysłem, ponieważ ceny tych ulep spadną jeszcze bardziej.
Do ustalenia dropu fajnie byłoby poznać jaka będzie wejściówka na niego.
Dobrym pomysłem jest dodanie w/w szkatułki i oczywiście worki na bryłki (jeżeli na wejście będą szły bryłki).

A teraz fragment twojej propozycji z tego tematu:

Potwory jakie miałyby znajdować się na tej mapie to "polepszone" bossy z waro, zbrojo czy nawet WW. Drop oczywiście to wielokrotność "młodszego brata".

Wiec dodanie tych samych ulep ktore dropia z wczesniejszych jest slabym pomyslem czy jednak dobrym?

• Morganax lubi to

#47 soonq

soonq

Początkujący

• Globtroter
  • PipPip
  • 130 postów
  • Dołączył nie, 20 lis 16
  • Województwo:Podlaskie
  • Imię:Łukasz
  • Nick w grze:SoonQ
  • Gildia:Dominate/Despotic
  • Nick na TS:soonq

Napisano 24 listopad 2021 - 16:35

Wkleje teraz twojego posta z tematu odnosnie dropu z nowego bosa na krysztalowej: Dodawanie tych samych ulep do nowego bossa, które lecą z wcześniejszych jest słabym pomysłem, ponieważ ceny tych ulep spadną jeszcze bardziej. Do ustalenia dropu fajnie byłoby poznać jaka będzie wejściówka na niego. Dobrym pomysłem jest dodanie w/w szkatułki i oczywiście worki na bryłki (jeżeli na wejście będą szły bryłki).   A teraz fragment twojej propozycji z tego tematu: Potwory jakie miałyby znajdować się na tej mapie to "polepszone" bossy z waro, zbrojo czy nawet WW. Drop oczywiście to wielokrotność "młodszego brata".   Wiec dodanie tych samych ulep ktore dropia z wczesniejszych jest slabym pomyslem czy jednak dobrym?

Porównujesz drop ulep i drop itemów, których u npc nie sprzedasz, więc już tłumaczę. Drop ulep, który zbierzesz map w większej ilosci będziesz mógł wymienić natychmiastowo u npc za bryłki, więc ludzie zaczną farmić bryłki i rynek serwera w jakimś stopniu odżyje. Drop itemów z zorda czy kryształowej do npc nie oddasz, popytu na to też jak można zauważyć od jakiegoś czasu nie ma. 

Ja nie wiem czy dodanie nowego bossa na krysztalowej mapie mialoby wplyw na ceny itemkow z zorda (proponowany przez graczy drop to drop z niebios: wiecej ulepek bestii, kd +9) Wiec co zostaje? Łezka? Medalion? Metal 15? Temat zapomniany nie jest ale trzeba to dobrze przemyslec.

Jeżeli drop byłby przemyślany to tak miałoby to wpływ na ceny z zorda albo chociaż zmniejszyłaby się ilość właśnie łez, medalionow, metali 15% i fragmentów x czyli głownie wartościowego dropu, których cena spadła właśnie z zalania tym rynku.

• Kocur i Utopia lubią to

#48 Diamond666

Diamond666

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 47 postów
  • Dołączył nie, 08 wrz 19
  • MiastoPłock
  • Imię:Angelika
  • Nick w grze:Diamond666
  • Gildia:💎 OneTeam
  • Nick na TS:Diamond666
  • Hobby:Mieszanie bigosu piętą ;3

Napisano 25 listopad 2021 - 08:33

To i ja się wypowiem jako 4 letni gracz  :P . Kto pamięta dawne klimaty, ten wie, że ''Kurła kiedyś to było''.  Teraz nowych graczy praktycznie nie widuję, a jak są to pytają o sposób zarobku, to im przedstawiam te sposoby ( kopanie rudy, łowienie, eventy różnego rodzaju, robienie ulep na new KD, Isavel, Oponki, dropienie redek czy nawet itemków do biologa itd) i jakoś coś próbują małymi krokami iść do przodu. Natomiast widzę sporym też problemem jest wbić KDeki +7 w broń czy zbroję, co dla nowych może to być zniechęceniem do dalszej gry + dochodzi do tego nagminne palenie itemów. To samo też tyczy się graczy na większych lvlach ( jeśli ulepszenie itemu wynosi powyżej 10kb w bryłach, to znam ten ból). Sytuacja na rynku jaka jest każdy widzi, niestety. Odnośnie mapy v1 praktycznie każdy ją latał, kiedy drop był jak szalony, to można było nieźle zarobić. Niektórzy właśnie ''mrozili'' swoje zapasy z dropu (między innymi ja). Teraz o ulepy z v1 jest ciężko, co wcześniej było ich masa. Ludzie teraz sprzedają swoje EQ taniej , czasami znacznie taniej, tylko by mieć jakieś bryłki, lub też robią wymiany między serverami. Szczerze nie spodziewałam się takiego kryzysu. Co do mapy Pradawnej / Kryształowej, to nie miałam jeszcze okazji zrobić w pełni tych map, ponieważ jeszcze nie mam odpowiedniego EQ (ale nie płaczę nad tym ;p ) i szczerze podziwiam graczy, którzy zrobili te EQ, bo wywalili naprawdę sporo brył nie wspomnę o spaleniu itemu :o . Tu się ktoś wypowiedział, że chodzi właśnie o zrobienie EQ a nie zakup. Mamy możliwość dropienia ulep, żeby sobie dłubać w zwiększaniu plusów itemków czego życzę każdemu z graczy :)  Natomiast server jest typu medium / hard  moim okiem.

Moją propozycją jest :

- zwiększenie dropu ulep z każdej mapy  ( nie chodzi mi o wyciągniecie max ilości ulep, tylko o kilka ulep więcej już nawet te 5/ 10 cieszą )

- większa szansa na ulepszenie  ( też nie chodzi o 100% , bo byłoby za łatwo ale np z 30% do 35% )

- pomyślałam też nawet o zrobieniu mapy Metin v3 ( są Oponki 90 - 135 lv i Mapa Metin v2 tylko zapomniałam od - do ktorego lv )  i myślę, że mapa pomiędzy tymi dwoma mogłaby ruszyć obrót bryłkami 

Oczywiście nikt nie musi się zgadzać z moją propozycją

Dziękuję za uwagę  :wub:

#49 Anessi

Anessi

Niekryty krytyk

• Płeć Piękna
  • PipPipPipPip
  • 762 postów
  • Dołączył czw, 26 paź 17
  • Województwo:Podkarpackie
  • Nick w grze:Dashi
  • Nick na TS:Dashi

Napisano 25 listopad 2021 - 08:46

niech wróci v1 jakie było i będzie git xD

#50 Diamond666

Diamond666

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 47 postów
  • MiastoPłock

Napisano 25 listopad 2021 - 08:51

Zapomnialam dodać tematu Zorda i od niedawna nowej mapy. Otóż w sklepikach widzę masę Łez, Olejków Nazw , fragmenty X itd i to stoi właśnie tygodniami w sklepie. Kiedyś te itemy były tańsze, teraz połowę droższe i rzadko kto je kupi.

Mapa Nemere;  i tu się zaczyna masa pytań; czy warto robić na nią przepustkę?, czy drop jest adekwatny? , czy idzie w miarę zarobić?, dlaczego dropią ulepy na new KD skoro lecą z Zorda i Czikena. Pamiętam jak poszłam ze znajomym 2x tą mape. Wtedy dropnęła Magiczna Gwiazda i tyle z mapy. Nie wiem czy wgl zostało coś wprowadzone w tą mapę jak i drop ulep czy itemów. Szansa na zrobienie przepustki to 1 na 10 prób czego byłam świadkiem.. Więc się zastanawiam czy ta mapa będzie dopracowana czy też nie, czy to po prostu był jakiś błąd.  :mellow:

#51 Diamond666

Diamond666

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 47 postów
  • MiastoPłock

Napisano 25 listopad 2021 - 08:56

Zgadzam się z tobą w 100%, lecz głównym powodem prze który na serwisie nie ma brył to ilość graczy, która jest spowodowana przez masę dziwnych systemów czy bugów zniechęcających nowych jak i starych graczy, np. serwis ustawiony pod grę ninja, wyskakujące i powielające się okno peta co zmianę mapy, bardzo słabo działający bonus switcher, spowolnione używanie dopalaczy, wsiadanie na wierzchowca z poziomu eq, bo po co ustawić na skrót klawiszowy? Żałosna możliwość zarobku dla nowych graczy, oczywiście jest dużo więcej systemowi i bugow do zmiany/poprawy lecz czy ma sens się rozpisywać znając podejście do sprawy ?

Jak mawiał Stonoga; Nie ma co strzępić ryja :D każdy widzi te błędy ale 0 reakcji

• bartekok, Avenshyn i Catchmee lubią to

#52 MakeMyDay

MakeMyDay

Niekryty krytyk

• Globtroter
  • PipPipPipPip
  • 911 postów
  • Dołączył wto, 23 kwi 13
  • Nick w grze:MakeMyDay
  • Królestwo:Shinsoo

Napisano 25 listopad 2021 - 13:36

*
Popularny

Największym, a tak naprawdę jedynym problemem (pomijam tutaj małoznaczące bugi, które w dużej mierze nie utrudniają gry) jest zbyt duża ilość ulepszaczy/itemów na serwerze w stosunku do ilości brył, których po prostu nie ma. Dlatego według mnie dodawanie większej ilości ulepek/nowych przedmiotów do bossów na mapkach nie ma najmniejszego sensu, ponieważ nie wpłynie to na poprawę rynku na serwerze, a jedynie pogłębi aktualny stan (w sklepach będzie coraz więcej itemów, a chętnych na nie nie przybędzie). Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem byłoby dodanie bezpośredniego dropu bryłek do ostatnich bossów na większości mapek.

W skrócie powinno to wyglądać mniej więcej tak:

Warownia/zbrojownia - dodanie do ostatniego bossa x% szansy na dropnięcie 1 worka na bryłki

Niebiosa (smok) - dodanie do smoka x% szansy na dropnięcie 1-2 worków na bryłki (zamiast tych 100b, które są aktualnie, a lecą raz na miesiąc)

Niebiosa (zord) - zwiększenie gwarantowanych worków na bryłki z 2 na 3 sztuki oraz dodanie x% szansa na dropnięcie 1-5 worków na bryłki

Pradawka - do potworów z których mamy szansę na zdobycie metali premium dodanie x% szansy na dropnięcie worków na bryłki:

- Demon (metal 5%) - 1 worek na bryłki

- Gentelman, Zeron, Jaszczur wojownik (metal 10%) - 1-2 worki na bryłki

- Armaturone (metal 15%) - 1-3 worki na bryłki

Kryształowa

- Metiny kryształu - do jednego z 3 metinów dodanie gwarantowanego dropu 1 worka na bryłki, a do pozostałych dwóch dodanie x% szans na zdobycie 1-2 worków na bryłki

- Rubinowy smok - dodanie gwarantowanego dropu 1 worka na bryłki oraz dodanie x% szansy na zdobycie 1-3 worków na bryłki

- Rubinowy dinozaur - dodanie gwarantowanego dropu 1 worka na bryłki oraz dodanie x% szansy na zdobycie 1-4 worków na bryłki

- Kryształow smok - dodanie gwarantowanego dropu 1 worka na bryłki oraz dodanie x% szansy na zdobycie 1-5 wokrów na bryłki

- Kryształowy elbis - dodanie gwarantowanego dropu 2 worków na bryłki oraz dodanie x% szansy na zdobycie 5-10 worków na bryłki

Przy czym wysokość każdego x powinna być racjonalnie ustawiona, żeby faktycznie pomogła graczom zwiększyć ilość bryłek (ustalenie tego dropu na poziomie 1-10% nie ma zbytniego sensu)

Natomiast jeśli chodzi o graczy z mniejszym lvlem, to w sytuacji gdy osoby z przedziału 254-255 zaczęły by się szybko bogacić i rozwijać swój ekwipunek, to cena nowych kd, a co za tym idzie cena ulepszaczy na te kd poszłaby bardzo w górę, więc kopanie rud stałoby się znów bardzo opłacalne dla nowych graczy i byłby to dla nich łatwy zarobek.

Ponadto polecam zwiększyć częstotliwość organizowania cesarskiego OX'a i przeprowadzać go regularnie co x miesięcy. Każdy taki ox, wprowadza na serwer około 500kb-1,5kkb co na pewno też wpłynęło by na poprawę płynności rynku.

Rozgrywka jest dużo przyjemniejsza, gdy na serwerze mamy obecną wysoką inflację i ceny wszystkich itemów są bardzo duże, ale jednak gracz, który poświęca sporo czasu na grę widzi sens w chodzeniu map, bo wie, że za 1-2 tygodnie będzie miał bryłki na ulepszenie/kupienie itemu, niż w sytuacji gdy na serwerze występuje deflacja (tak jak obecnie) i  wszystkie itemy są dramatycznie tanie, ale i tak mało kto z tego korzysta bo wszyscy wiedzą, że chodzenie map nic im nie da, bo zdobędą x itemów/ulepszaczy, które potem będą im zalegać w sklepie przez następne tygodnie. 

Użytkownik MakeMyDay edytował ten post 25 listopad 2021 - 13:37

#53 Diamond666

Diamond666

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 47 postów
  • MiastoPłock

Napisano 25 listopad 2021 - 13:49

Największym, a tak naprawdę jedynym problemem (pomijam tutaj małoznaczące bugi, które w dużej mierze nie utrudniają gry) jest zbyt duża ilość ulepszaczy/itemów na serwerze w stosunku do ilości brył, których po prostu nie ma. Dlatego według mnie dodawanie większej ilości ulepek/nowych przedmiotów do bossów na mapkach nie ma najmniejszego sensu, ponieważ nie wpłynie to na poprawę rynku na serwerze, a jedynie pogłębi aktualny stan (w sklepach będzie coraz więcej itemów, a chętnych na nie nie przybędzie). Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem byłoby dodanie bezpośredniego dropu bryłek do ostatnich bossów na większości mapek.

W skrócie powinno to wyglądać mniej więcej tak:

Warownia/zbrojownia - dodanie do ostatniego bossa x% szansy na dropnięcie 1 worka na bryłki

Niebiosa (smok) - dodanie do smoka x% szansy na dropnięcie 1-2 worków na bryłki (zamiast tych 100b, które są aktualnie, a lecą raz na miesiąc)

Niebiosa (zord) - zwiększenie gwarantowanych worków na bryłki z 2 na 3 sztuki oraz dodanie x% szansa na dropnięcie 1-5 worków na bryłki

Pradawka - do potworów z których mamy szansę na zdobycie metali premium dodanie x% szansy na dropnięcie worków na bryłki:

- Demon (metal 5%) - 1 worek na bryłki

- Gentelman, Zeron, Jaszczur wojownik (metal 10%) - 1-2 worki na bryłki

- Armaturone (metal 15%) - 1-3 worki na bryłki

Kryształowa

- Metiny kryształu - do jednego z 3 metinów dodanie gwarantowanego dropu 1 worka na bryłki, a do pozostałych dwóch dodanie x% szans na zdobycie 1-2 worków na bryłki

- Rubinowy smok - dodanie gwarantowanego dropu 1 worka na bryłki oraz dodanie x% szansy na zdobycie 1-3 worków na bryłki

- Rubinowy dinozaur - dodanie gwarantowanego dropu 1 worka na bryłki oraz dodanie x% szansy na zdobycie 1-4 worków na bryłki

- Kryształow smok - dodanie gwarantowanego dropu 1 worka na bryłki oraz dodanie x% szansy na zdobycie 1-5 wokrów na bryłki

- Kryształowy elbis - dodanie gwarantowanego dropu 2 worków na bryłki oraz dodanie x% szansy na zdobycie 5-10 worków na bryłki

Przy czym wysokość każdego x powinna być racjonalnie ustawiona, żeby faktycznie pomogła graczom zwiększyć ilość bryłek (ustalenie tego dropu na poziomie 1-10% nie ma zbytniego sensu)

Natomiast jeśli chodzi o graczy z mniejszym lvlem, to w sytuacji gdy osoby z przedziału 254-255 zaczęły by się szybko bogacić i rozwijać swój ekwipunek, to cena nowych kd, a co za tym idzie cena ulepszaczy na te kd poszłaby bardzo w górę, więc kopanie rud stałoby się znów bardzo opłacalne dla nowych graczy i byłby to dla nich łatwy zarobek.

Ponadto polecam zwiększyć częstotliwość organizowania cesarskiego OX'a i przeprowadzać go regularnie co x miesięcy. Każdy taki ox, wprowadza na serwer około 500kb-1,5kkb co na pewno też wpłynęło by na poprawę płynności rynku.

Rozgrywka jest dużo przyjemniejsza, gdy na serwerze mamy obecną wysoką inflację i ceny wszystkich itemów są bardzo duże, ale jednak gracz, który poświęca sporo czasu na grę widzi sens w chodzeniu map, bo wie, że za 1-2 tygodnie będzie miał bryłki na ulepszenie/kupienie itemu, niż w sytuacji gdy na serwerze występuje deflacja (tak jak obecnie) i  wszystkie itemy są dramatycznie tanie, ale i tak mało kto z tego korzysta bo wszyscy wiedzą, że chodzenie map nic im nie da, bo zdobędą x itemów/ulepszaczy, które potem będą im zalegać w sklepie przez następne tygodnie. 

W sumie niezły pomysl , ale uważam, że jeśli chcesz mieć lepsze eq to potrzebujesz ulep  ;p 

• bartekok i Utopia lubią to

#54 UŻYTKOWNIK

UŻYTKOWNIK

Nowy

• Banned
  • Pip
  • 66 postów
  • Dołączył nie, 18 kwi 21
  • Województwo:Dolnośląskie

Napisano 25 listopad 2021 - 15:18

Zmniejszcie wymagane eq w na mapach np. Zbrojownie, warownie, ww

#55 Mansoon

Mansoon

Niekryty krytyk

• Globtroter
  • PipPipPipPip
  • 742 postów
  • Dołączył wto, 18 cze 13
  • MiastoZa górami za lasami
  • Województwo:Z.pomorskie
  • Nick w grze:.
  • Gildia:.
  • Królestwo:Jinno
  • Nick na TS:.

Napisano 25 listopad 2021 - 16:50

Zmniejszcie wymagane eq w na mapach np. Zbrojownie, warownie, ww

Na te mapy nie trzeba mieć eq 

virtualmt21614962742__virtualmt216149498

#56 UŻYTKOWNIK

UŻYTKOWNIK

Nowy

• Banned
  • Pip
  • 66 postów
  • Dołączył nie, 18 kwi 21
  • Województwo:Dolnośląskie

Napisano 25 listopad 2021 - 17:38

Na te mapy nie trzeba mieć eq

masz 255 i dajesz rade ja z biolem nie skończonym( worki) eq mistycznym, manty +9 otchłani zbr i petem 500k hp padam na zbrojo na drugim piętrze, gdzie kilka lat temu postacią po ziołach i arrą z boskim/lodo/ zbr 220 szło zrobić przynajmniej zbrojownie

#57 Kocur

Kocur

Niekryty krytyk

• Globtroter
  • PipPipPipPip
  • 725 postów
  • Dołączył czw, 31 gru 20
  • Nick w grze:;))

Napisano 25 listopad 2021 - 18:14

Może warto przemyśleć nowy event weekendowy na którym by szło jakoś dobrze zarobić + jakiś is u uriela z bonami np na czas 2dni

#58 Arleyn

Arleyn

Początkujący

• Użytkownik
  • PipPip
  • 148 postów
  • Dołączył wto, 27 mar 18
  • MiastoŁódź
  • Województwo:Lódzkie
  • Imię:Kamil
  • Nick w grze:Arleyna
  • Gildia:Sledzik
  • Nick na TS:Arl
  • Hobby:bjj/judo/dragon ball

Napisano 25 listopad 2021 - 18:46

skoro za duzo ulep dodajcie crafting z nich

przykład x ilość ulep z waro i zbrojo =metal 25 lub bojownikt (jest sporo możliwości) nie mowie o 100% ale jakieś 75% bo tutaj przy 50% można palić kilkadziesiąt x 

lub x szkat n i s = nie wiem jakieś ulepy na kd są możliwości lub za bryłki ale w większych ilościach jak są

zwiększcie ceny u npc za te ulepy

#59 Mansoon

Mansoon

Niekryty krytyk

• Globtroter
  • PipPipPipPip
  • 742 postów
  • Dołączył wto, 18 cze 13
  • MiastoZa górami za lasami
  • Województwo:Z.pomorskie
  • Nick w grze:.
  • Gildia:.
  • Królestwo:Jinno
  • Nick na TS:.

Napisano 25 listopad 2021 - 18:57

masz 255 i dajesz rade ja z biolem nie skończonym( worki) eq mistycznym, manty +9 otchłani zbr i petem 500k hp padam na zbrojo na drugim piętrze, gdzie kilka lat temu postacią po ziołach i arrą z boskim/lodo/ zbr 220 szło zrobić przynajmniej zbrojownie

Ja warownie robiłem w błękicie i dawałem radę 

virtualmt21614962742__virtualmt216149498

#60 Admin

Admin

Administrator VirtualMT2

• Administrator
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5272 postów
  • Dołączył sob, 03 gru 11
  • Nick w grze:[GA]admin
  • Gildia:VirtualAdmin
  • Nick na TS:wojtek

Napisano 26 listopad 2021 - 10:05

@MakeMyDay,

Coś dziś pomyślimy w tym temacie, aczkowiek trzeba sobie jasno powiedzieć, że klepanie w koło jednego bossa którego ubicie w obecnych czasach to żaden wyczyn prowadzi właśnie do sytuacji takiej, w której każdy może sobie dropnąć wspomniane tu wcześniej itemy.

virtualmt21516717016__769671423939699945

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych