Skocz do zawartości

Loteriada - click Dołączona grafikaZasady eventów - click Dołączona grafika Komiks - click Dołączona grafika Odwiedź moje konto - click

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

Sytuacja Rynku/Serwera

• Zamknięty Temat jest zamknięty
88 odpowiedzi w tym temacie

#61 Utopia

Utopia

Początkujący

• Użytkownik
  • PipPip
  • 150 postów
  • Dołączył nie, 20 cze 21
  • Państwo: Country Flag
  • MiastoSouthampton
  • Województwo:Małopolskie
  • Imię:Walduś
  • Nick w grze:QQX
  • Królestwo:Chunjo
  • Nick na TS:QQX
  • Hobby:<69>

Napisano 26 listopad 2021 - 11:17

MakeMyDay, dnia 25 List 2021 - 14:36, napisał:

Największym, a tak naprawdę jedynym problemem (pomijam tutaj małoznaczące bugi, które w dużej mierze nie utrudniają gry) jest zbyt duża ilość ulepszaczy/itemów na serwerze w stosunku do ilości brył, których po prostu nie ma. Dlatego według mnie dodawanie większej ilości ulepek/nowych przedmiotów do bossów na mapkach nie ma najmniejszego sensu, ponieważ nie wpłynie to na poprawę rynku na serwerze, a jedynie pogłębi aktualny stan (w sklepach będzie coraz więcej itemów, a chętnych na nie nie przybędzie). Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem byłoby dodanie bezpośredniego dropu bryłek do ostatnich bossów na większości mapek.
W skrócie powinno to wyglądać mniej więcej tak:
Warownia/zbrojownia - dodanie do ostatniego bossa x% szansy na dropnięcie 1 worka na bryłki
Niebiosa (smok) - dodanie do smoka x% szansy na dropnięcie 1-2 worków na bryłki (zamiast tych 100b, które są aktualnie, a lecą raz na miesiąc)
Niebiosa (zord) - zwiększenie gwarantowanych worków na bryłki z 2 na 3 sztuki oraz dodanie x% szansa na dropnięcie 1-5 worków na bryłki
Pradawka - do potworów z których mamy szansę na zdobycie metali premium dodanie x% szansy na dropnięcie worków na bryłki:
- Demon (metal 5%) - 1 worek na bryłki
- Gentelman, Zeron, Jaszczur wojownik (metal 10%) - 1-2 worki na bryłki
- Armaturone (metal 15%) - 1-3 worki na bryłki
Kryształowa
- Metiny kryształu - do jednego z 3 metinów dodanie gwarantowanego dropu 1 worka na bryłki, a do pozostałych dwóch dodanie x% szans na zdobycie 1-2 worków na bryłki
- Rubinowy smok - dodanie gwarantowanego dropu 1 worka na bryłki oraz dodanie x% szansy na zdobycie 1-3 worków na bryłki
- Rubinowy dinozaur - dodanie gwarantowanego dropu 1 worka na bryłki oraz dodanie x% szansy na zdobycie 1-4 worków na bryłki
- Kryształow smok - dodanie gwarantowanego dropu 1 worka na bryłki oraz dodanie x% szansy na zdobycie 1-5 wokrów na bryłki
- Kryształowy elbis - dodanie gwarantowanego dropu 2 worków na bryłki oraz dodanie x% szansy na zdobycie 5-10 worków na bryłki

Przy czym wysokość każdego x powinna być racjonalnie ustawiona, żeby faktycznie pomogła graczom zwiększyć ilość bryłek (ustalenie tego dropu na poziomie 1-10% nie ma zbytniego sensu)

Natomiast jeśli chodzi o graczy z mniejszym lvlem, to w sytuacji gdy osoby z przedziału 254-255 zaczęły by się szybko bogacić i rozwijać swój ekwipunek, to cena nowych kd, a co za tym idzie cena ulepszaczy na te kd poszłaby bardzo w górę, więc kopanie rud stałoby się znów bardzo opłacalne dla nowych graczy i byłby to dla nich łatwy zarobek.

Ponadto polecam zwiększyć częstotliwość organizowania cesarskiego OX'a i przeprowadzać go regularnie co x miesięcy. Każdy taki ox, wprowadza na serwer około 500kb-1,5kkb co na pewno też wpłynęło by na poprawę płynności rynku.

Rozgrywka jest dużo przyjemniejsza, gdy na serwerze mamy obecną wysoką inflację i ceny wszystkich itemów są bardzo duże, ale jednak gracz, który poświęca sporo czasu na grę widzi sens w chodzeniu map, bo wie, że za 1-2 tygodnie będzie miał bryłki na ulepszenie/kupienie itemu, niż w sytuacji gdy na serwerze występuje deflacja (tak jak obecnie) i  wszystkie itemy są dramatycznie tanie, ale i tak mało kto z tego korzysta bo wszyscy wiedzą, że chodzenie map nic im nie da, bo zdobędą x itemów/ulepszaczy, które potem będą im zalegać w sklepie przez następne tygodnie.

PIEKNIE UJĘTE ❤️
  • ALEXIII i smokeyy lubią to

#62 sasik100

sasik100

Junior Member

• Użytkownik
  • PipPip
  • 260 postów
  • Dołączył pon, 04 lip 11
  • Województwo:Mazowieckie
  • Nick w grze:BLURBLADE
  • Nick na TS:BLURBLADE

Napisano 26 listopad 2021 - 14:52

MakeMyDay, dnia 25 List 2021 - 14:36, napisał:

Największym, a tak naprawdę jedynym problemem (pomijam tutaj małoznaczące bugi, które w dużej mierze nie utrudniają gry) jest zbyt duża ilość ulepszaczy/itemów na serwerze w stosunku do ilości brył, których po prostu nie ma. Dlatego według mnie dodawanie większej ilości ulepek/nowych przedmiotów do bossów na mapkach nie ma najmniejszego sensu, ponieważ nie wpłynie to na poprawę rynku na serwerze, a jedynie pogłębi aktualny stan (w sklepach będzie coraz więcej itemów, a chętnych na nie nie przybędzie). Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem byłoby dodanie bezpośredniego dropu bryłek do ostatnich bossów na większości mapek.

W skrócie powinno to wyglądać mniej więcej tak:

Warownia/zbrojownia - dodanie do ostatniego bossa x% szansy na dropnięcie 1 worka na bryłki

Niebiosa (smok) - dodanie do smoka x% szansy na dropnięcie 1-2 worków na bryłki (zamiast tych 100b, które są aktualnie, a lecą raz na miesiąc)

Niebiosa (zord) - zwiększenie gwarantowanych worków na bryłki z 2 na 3 sztuki oraz dodanie x% szansa na dropnięcie 1-5 worków na bryłki

Pradawka - do potworów z których mamy szansę na zdobycie metali premium dodanie x% szansy na dropnięcie worków na bryłki:

- Demon (metal 5%) - 1 worek na bryłki

- Gentelman, Zeron, Jaszczur wojownik (metal 10%) - 1-2 worki na bryłki

- Armaturone (metal 15%) - 1-3 worki na bryłki

Kryształowa

- Metiny kryształu - do jednego z 3 metinów dodanie gwarantowanego dropu 1 worka na bryłki, a do pozostałych dwóch dodanie x% szans na zdobycie 1-2 worków na bryłki

- Rubinowy smok - dodanie gwarantowanego dropu 1 worka na bryłki oraz dodanie x% szansy na zdobycie 1-3 worków na bryłki

- Rubinowy dinozaur - dodanie gwarantowanego dropu 1 worka na bryłki oraz dodanie x% szansy na zdobycie 1-4 worków na bryłki

- Kryształow smok - dodanie gwarantowanego dropu 1 worka na bryłki oraz dodanie x% szansy na zdobycie 1-5 wokrów na bryłki

- Kryształowy elbis - dodanie gwarantowanego dropu 2 worków na bryłki oraz dodanie x% szansy na zdobycie 5-10 worków na bryłki

Przy czym wysokość każdego x powinna być racjonalnie ustawiona, żeby faktycznie pomogła graczom zwiększyć ilość bryłek (ustalenie tego dropu na poziomie 1-10% nie ma zbytniego sensu)

Natomiast jeśli chodzi o graczy z mniejszym lvlem, to w sytuacji gdy osoby z przedziału 254-255 zaczęły by się szybko bogacić i rozwijać swój ekwipunek, to cena nowych kd, a co za tym idzie cena ulepszaczy na te kd poszłaby bardzo w górę, więc kopanie rud stałoby się znów bardzo opłacalne dla nowych graczy i byłby to dla nich łatwy zarobek.

Ponadto polecam zwiększyć częstotliwość organizowania cesarskiego OX'a i przeprowadzać go regularnie co x miesięcy. Każdy taki ox, wprowadza na serwer około 500kb-1,5kkb co na pewno też wpłynęło by na poprawę płynności rynku.

Rozgrywka jest dużo przyjemniejsza, gdy na serwerze mamy obecną wysoką inflację i ceny wszystkich itemów są bardzo duże, ale jednak gracz, który poświęca sporo czasu na grę widzi sens w chodzeniu map, bo wie, że za 1-2 tygodnie będzie miał bryłki na ulepszenie/kupienie itemu, niż w sytuacji gdy na serwerze występuje deflacja (tak jak obecnie) i  wszystkie itemy są dramatycznie tanie, ale i tak mało kto z tego korzysta bo wszyscy wiedzą, że chodzenie map nic im nie da, bo zdobędą x itemów/ulepszaczy, które potem będą im zalegać w sklepie przez następne tygodnie. 

pomysł dobry, tylko oby po wprowadzeniu czegoś takiego ceny przepustek nie poszły adekwatnie w góre :P i wyjdzie na jedno

Mansoon, dnia 25 List 2021 - 19:57, napisał:

Ja warownie robiłem w błękicie i dawałem radę 

XDDDDDDD

virtualmt21560115471__sygna_blur_blade_n

#63 Kocur

Kocur

Niekryty krytyk

• Globtroter
  • PipPipPipPip
  • 725 postów
  • Dołączył czw, 31 gru 20
  • Nick w grze:;))

Napisano 26 listopad 2021 - 16:15

większość przepustek możesz dropnac z map wiec watpie aby podrożały

#64 Śmieszek

Śmieszek

Słaby pisarz

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 377 postów
  • Dołączył pon, 26 sie 19
  • Imię:Adrian
  • Nick w grze:Shadow
  • Gildia:ShadowGarden
  • Hobby:Heavenly Dao

Napisano 26 listopad 2021 - 16:32

Kocur, dnia 26 List 2021 - 17:15, napisał:

większość przepustek możesz dropnac z map wiec watpie aby podrożały

Na pewno z czasem będą droższe niż obecnie, ale przez to, że więcej zarobisz na mapach zwiększysz również ilość bryłek będących w obrocie. Sytuacja na rynku na pewno się poprawi :P

• ALEXIII i Kocur lubią to

#65 KraxiJP

KraxiJP

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 24 postów
  • Dołączył pon, 09 lis 20
  • MiastoBiała Podlaska
  • Województwo:Lubelskie
  • Imię:Damian
  • Nick w grze:KraxiJP
  • Królestwo:Jinno

Napisano 26 listopad 2021 - 19:40

Admin, dnia 26 List 2021 - 11:05, napisał:

@MakeMyDay,

Coś dziś pomyślimy w tym temacie, aczkowiek trzeba sobie jasno powiedzieć, że klepanie w koło jednego bossa którego ubicie w obecnych czasach to żaden wyczyn prowadzi właśnie do sytuacji takiej, w której każdy może sobie dropnąć wspomniane tu wcześniej itemy.

Tylko ten kto gra jakis czas to moze nie jest dla niego problem a dla nowego gracza tak jak dla mnie nie pozostawia nic innego jak wlasnie klepanie jednego bosa na ktorego mam w miare eq i jest w miare przyjemnie go ubic a o to chodzi w grze zeby dawala przyjemnosc. Wypowiem sie ogolem nowych graczy my tez musimy na czyms w miare zarobic aby zrobic sobie lepsze eq i wtedy latac rozne mapy a nie jak teraz jedna mape a na dodatek zarobek nie jest wysmienity wrecz bym powiedzial problematyczny i irtujacy . Ale mam nadzieje ze sie to zmieni bo gdyby nie problem z zarobkiem serwer jest kozak i napewno bede sie dobrze tu bawil . Pozdrawiam :) 

• smokeyy lubi to

#66 Kocur

Kocur

Niekryty krytyk

• Globtroter
  • PipPipPipPip
  • 725 postów
  • Dołączył czw, 31 gru 20
  • Nick w grze:;))

Napisano 26 listopad 2021 - 20:06

wiesz ja tu zaczynałem to miałem 1kb na parę godzin z tego ripa wystarczy główką pomyśleć a zarobisz x razy tyle

#67 ! WING3D

! WING3D

Słaby pisarz

• Globtroter
  • PipPipPip
  • 451 postów
  • Dołączył pon, 09 lut 15
  • MiastoKraków(Krzeszowice)
  • Nick w grze:Strażak
  • Gildia:OSP
  • Nick na TS:Strażak(ReQ)
  • Hobby:OSP <3 pomoc potrzebującym

Napisano 27 listopad 2021 - 09:23

Ja powiem tak mógł by Wojtek przywrócić stare v1 ale z mniejsza szansa na medale wtedy może by coś rynek się ruszył

#68 Admin

Admin

Administrator VirtualMT2

• Administrator
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5272 postów
  • Dołączył sob, 03 gru 11
  • Nick w grze:[GA]admin
  • Gildia:VirtualAdmin
  • Nick na TS:wojtek

Napisano 27 listopad 2021 - 09:29

! WING3D, dnia 27 List 2021 - 10:23, napisał:

Ja powiem tak mógł by Wojtek przywrócić stare v1 ale z mniejsza szansa na medale wtedy może by coś rynek się ruszył

Nie wiem czy byłeś teraz na v1, ale dokładnie tak jest zrobione 

• Bastille i KikiMiki lubią to

virtualmt21516717016__769671423939699945

#69 ! WING3D

! WING3D

Słaby pisarz

• Globtroter
  • PipPipPip
  • 451 postów
  • Dołączył pon, 09 lut 15
  • MiastoKraków(Krzeszowice)
  • Nick w grze:Strażak
  • Gildia:OSP
  • Nick na TS:Strażak(ReQ)
  • Hobby:OSP <3 pomoc potrzebującym

Napisano 27 listopad 2021 - 17:49

Admin, dnia 27 List 2021 - 10:29, napisał:

Nie nie byłem ale ludzie się skarżą że i tak jest dalej źle że im za mało medali dropi i nie ma na czym zarabiać b z takiej to perspektywy widzę

#70 KraxiJP

KraxiJP

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 24 postów
  • Dołączył pon, 09 lis 20
  • MiastoBiała Podlaska
  • Województwo:Lubelskie
  • Nick w grze:KraxiJP
  • Królestwo:Jinno

Napisano 28 listopad 2021 - 00:45

Admin, dnia 27 List 2021 - 10:29, napisał:

No ja bylem i nie jest tak kolorowo tak jak mam byc szczery 

• sasik100, Kocur i Utopia lubią to

#71 soonq

soonq

Początkujący

• Globtroter
  • PipPip
  • 130 postów
  • Dołączył nie, 20 lis 16
  • Województwo:Podlaskie
  • Imię:Łukasz
  • Nick w grze:SoonQ
  • Gildia:Dominate/Despotic
  • Nick na TS:soonq

Napisano 28 listopad 2021 - 16:01

Koleja propozycja to przebudowa potrzebnych ulep na eq niebiańskich (150lv) i boskich (180v). Co za tym idzie dodanie/zmiana mapy Nemere, z których będą leciały właśnie potrzebne na ulepszenie w/w ekwipunku. Będzie to krok w stronę dobra nowych graczy, którzy patrząc na ilość rud, które trzeba wykopać na ulepszenie tych itemów tracą motywację na jakiekolwiek samodzielne ulepszanie własnego eq. Z kolei rudy, których popyt spadnie jeszcze bardziej zostaną dodane do ulepszenia eq bestii (120lv) zamiast białych proszków, stali pandemonium i sztucznych kryształów. Oczywiście w mniejszych ilościach jakie są teraz na w/w eq.

#72 Jenniferkax

Jenniferkax

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 47 postów
  • Dołączył nie, 22 sie 21
  • Województwo:Wielkopolskie
  • Imię:Justyna
  • Nick w grze:Jenniferkax
  • Gildia:DEADLYKISS
  • Królestwo:Shinsoo
  • Nick na TS:Jenniferkax
  • Hobby:Netflix & chill

Napisano 09 grudzień 2021 - 09:12

Temat trochę przycichł, a z tego co zauważyłam, drop został zmniejszony. No chyba, że ja mam aż takiego pecha i nic sensownego mi nie chce "wylecieć" z bossów. Oczywiście jesteśmy wdzięczni za wprowadzone rozwiązania (dodanie dropu brył do poszczególnych bossów), ale % na drop jest na tyle mały, że bardzo rzadko taki drop możemy uzyskać. Już nie mówiąc o tym, że drop łez i fragmentów X z zorda został bardzo okrojony, podobnie jak drop z elbisa.
Może dałoby radę jeszcze jakoś nam pomóc rozwijać się na serwerze?

#73 Morganax

Morganax

[GM]LiseQ

• Game Master
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1923 postów
  • Dołączył śro, 02 maj 12
  • MiastoDaleko :)
  • Województwo:Podkarpackie
  • Imię:Monika
  • Nick w grze:[GM]LiseQ
  • Nick na TS:LiseQ

Napisano 09 grudzień 2021 - 09:52

Drop z eblisa nie był ruszany od bardzo dawna, jedyna zmiana to 3 Boss gdzie zostały dodane bryłki. Drop z zorda to samo dodało się jakieś rzeczy i drop już się zmienia. Co do pradawki zostały dodane bryłki są od paru dni dopiero i zawsze można zwiększyć%
  • Czarny75 i Jenniferkax lubią to

“ Żyjemy w skażonym świecie [...] dlatego jeśli widzisz coś pięknego, czujesz prawdziwe wzruszenie , spotykasz dobrego człowieka – bierz to. Oglądaj, dotykaj, słuchaj. Choćby kwadrans, choćby jeden błysk światła, choćby jedna rozmowa. ”

virtualmt21614385352__86.gif

#74 lMlarakesz

lMlarakesz

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 28 postów
  • Dołączył czw, 28 paź 21
  • Województwo:Wielkopolskie
  • Imię:Dawid
  • Nick w grze:xMarakesz
  • Nick na TS:Marakesz
  • Hobby:VirtualMt2

Napisano 09 grudzień 2021 - 10:15

Morganax, dnia 09 Gru 2021 - 10:52, napisał:

Drop z eblisa nie był ruszany od bardzo dawna, jedyna zmiana to 3 Boss gdzie zostały dodane bryłki. Drop z zorda to samo dodało się jakieś rzeczy i drop już się zmienia. Co do pradawki zostało dodane jest od pary dni dopiero i zawsze można zwiększyć%

Jeżeli drop na takowej mapie jak "kryształowa" nie był zmniejszony, to ewidentnie coś i tak jest na rzeczy. Porównując drop do minionego lata z tej mapy, to aktualnie i krótko mówiąc mamy dramat. Fajnie cieszę się i nie Tylko ja pewnie, że zostały wprowadzone "Bryłki" do bossa, ale drop ulep z tej mapy nawiązując do wejścia " które nie jest tanie" to takowy drop aktualnie jest zerowy. 

Co do zorda "mapa zarobkowa" to powiedziałbym, że jednak ciężko zarobić, a tym bardziej być na plus z tej mapy. 

Jeżeli Tylko ja tak mam, to moją odpowiedź możecie ująć jako nieistotną.

VMT2 TOP 1 

• bartekok, Utopia i Jenniferkax lubią to

#75 ALEXIII

ALEXIII

Niekryty krytyk

• Płeć Piękna
  • PipPipPipPip
  • 675 postów
  • Dołączył nie, 24 lis 19
  • Województwo:Podkarpackie
  • Imię:Aleksandra
  • Nick w grze:ALEXIII
  • Gildia:ThunderStorm
  • Nick na TS:ALEXIII
  • Hobby:ρѕу¢нє

Napisano 09 grudzień 2021 - 17:29

Skoro dodanie do zorda Szkaty Petsów i Bryłek spowodowało takie zmiany, że ludzie robiąc po 100-200 map nie wydropili ani Łzy, ani Fragmentu X to chyba znak, że przydałoby się coś z tym zrobić. To nie jest tak, że jedna osoba ma pecha. Można to zresztą zauważyć po tym temacie CLICK!

• Mansoon, Jenniferkax i lMlarakesz lubią to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych