Najlepsza odpowiedź PhantoUnicorn , 06 wrzesień 2022 - 16:54
Rozwiązanie moich problemów:
- Zmniejszona płynność gry w trakcie ubijania wszelkich spotów (najcześciej występuje to na mapkach takich jak DT i AV3 od 140lv);
Problem ten u mnie został wyeliminowany przez wykonanie pewnych kroków:
- Znajdź jakiegoś pendrive lub płyte CD/DVD (jeżeli posiadasz nośnik danych);
- Podłącz swój nośnik danych do urządzenia, na którym grasz;
- Znajdź w ustawieniach "Menadżer dysków" (najszybciej znajdziesz pod skrótem Win + X);
- Kliknij PPM na nośnik danych, który podłączyłeś do urządzenia i w "Zmień literę dysku ...";
- Zmień literę nośnika danych na literę (G:) (Litera ma znaczenie!);
- Nie potrzebujesz przenosić gry na ten nośnik dysku, wystarczy włączyć normalnie clienta VirtualMT2 i płynność gry będzie dużo lepsza niż przedtem.
Ważne!
- Nie musisz niczego usuwać ani zmieniać w menadżerze dysków oprócz tego, co podałem w powyższych punktach!
- Czasem lagi mogą być powodowane umiejętnościami petów, dlatego zalecam nie dawać punktów w ich umiejętności, aby na AV3 gra nie kończyła się "widowiskiem zdjęciowym"!
- Samoistne wylogowywanie postaci po jakimś czasie (raz zdarza się to po godzinie gry, a raz po ubiciu 4 spotów na mapie AV3 od 140lv).
Tutaj problem może często występować przez rożne błędy zapisywane w plikach gry, na przykład błędy przy wczytywaniu modeli postaci, strojów lub potworów. Oczywiście także może problem leżeć w waszym łączu (utratą pakietów, którą możecie sprawdzić przykładowo na TeamSpeak3 podczas gry, klikając na swój nick na tym software PPM i "Informacja o kliencie" czy cos takiego), lecz u mnie takiego problemu akurat nie było.
Podsumowując, nie ma tutaj jedynego sposobu na naprawę tego problemu. U mnie w wiekszości sprawdziło sie usunięcie umiejętności z mojego petsa oraz stworzenie nośnika danych z literą (G:). Pozdrawiam wszystkich i mój problem został rozwiązany, a temat uważam za zamknięty.