Skocz do zawartości

Loteriada - click Dołączona grafikaZasady eventów - click Dołączona grafika Komiks - click Dołączona grafika Odwiedź moje konto - click

Zdjęcie
* * * * * 2 głosy

Giga propozycje

• Zamknięty Temat jest zamknięty

Ankieta: Czy chcielibyście żeby te zmiany zostały wprowadzone? (25 użytkowników oddało głos)

Propozycja NR 1

1. TAK (20 głosów [80.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 80.00%

2. NIE (5 głosów [20.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 20.00%

Propozycja NR 2

1. TAK (21 głosów [84.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 84.00%

2. NIE (4 głosów [16.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 16.00%

Propozycja NR 3

1. TAK (18 głosów [72.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 72.00%

2. NIE (7 głosów [28.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 28.00%

Propozycja NR 4

1. TAK (22 głosów [88.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 88.00%

2. NIE (3 głosów [12.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 12.00%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 Wossner

Wossner

Początkujący

• Banned
  • PipPip
  • 186 postów
  • Dołączył wto, 20 lis 18
  • Państwo: Country Flag
  • Województwo:Lubelskie
  • Imię:Mikołaj
  • Nick w grze:Wossner
  • Gildia:Tornado
  • Królestwo:Jinno
  • Nick na TS:! ŴỖŜŜŇẸŘ

Napisano 19 styczeń 2023 - 16:14

*
Popularny

Witam, przychodzę z kilkoma giga fajnymi propozycjami.  :D  :D 

1*. Jak wiemy od ostatniej przerwy (która była spowodowana wyrzucaniem z mapy) Mrocznego Dragona ciężej jest zbić, obecnie są potrzebne 3/4 postacie z FULL ekwipunkiem, ponieważ smok lata po całej mapie za petsem a nie jak przed przerwą był skupiony na jednej postaci. W związku z czym wychodzę z propozycją aby zwiększyć ciut drop bryłek z smoka, ponieważ drop trzeba dzielić na większą liczbę osób niż to było przed przerwą i jest to mniej opłacalne, gdzie wiemy żeby ubić tego bossa trzeba mieć FULL eq oraz trzeba posiadać skrzydła na które trzeba wydać kilka milionów brył.

2*. Podczas robienia Kryształowej Mapy i przenoszenia z piętra na piętro na postaci, która bijemy potwory oraz bossy pojawiają się misje takie jak: pasek/sparing/sekret mnich/rozgrzewka pomimo tego że są one ukończone, czasami wystarczy kliknąć na misje żeby się nie pojawiała, a często bywa tak, że misja się resetuje do pierwszej i można ją normalnie robić. Przydałoby się aby to naprawić, ponieważ z tego co wiem to wiele osób ma ten problem i shirka pomagała w tej sprawie.

3. Trzecia propozycja będzie dotyczyła eventu, który moim zdaniem zachęci graczy do większej aktywności na mapach a mowa tutaj o evencie 50% na ostatniego bossa na mapie, np: riper/nemere/pustynny golem/oprawca wygnańców itd. (podsumowując chodzi o ostatniego bossa, który kończy mapę) event był by na zasadzie paru godzinnego wydarzenia np: niedziela od godziny 20 do 00 (dzień i godzina do ustalenia przez GMów). Myślę, że nie zepsuło by to rynku, ponieważ przez te 4 godziny gracze nie zrobią nie wiadomo jak dużo map, a 50% też nie jest powiedziane, że boss będzie co drugą mapę, a rozmaiciło by trochę rozgrywkę.

4. Czwarta propozycja będzie polegała na dodaniu nowej misje po sekrecie mnicha, ponieważ w tym momencie praktycznie nikt nie robi tej misje bo daje ona bonusy do PVP a nie oszukajmy się ale na tym serwerze nie ma za bardzo PVP, a tak jakby była nowa misja to coś by się zmieniło w tym kierunku oraz ograniczeniu się graczy do robieniu tylko biologa i sparingu.

* Proszę aby w tym propozycjach (1 i 2) wypowiedziały się osoby, które latają mrocznego dragona oraz kryształową mapę.

Użytkownik Wossner edytował ten post 19 styczeń 2023 - 16:14

• Mansoon, ¢яιєℓℓ, Effa - Królowa Ziemi i 7 innych osób lubią to

#2 ¢яιєℓℓ

¢яιєℓℓ

Początkujący

• Użytkownik
  • PipPip
  • 133 postów
  • Dołączył sob, 06 lip 13
  • MiastoKotostan
  • Województwo:Dolnośląskie
  • Imię:Rafauu
  • Nick w grze:Criell
  • Gildia:KOT
  • Królestwo:Shinsoo
  • Hobby:

Napisano 19 styczeń 2023 - 17:00

AD1. Myślę, że łatwiej będzie naprawić bossa niż ingerować w drop.

AD2. Ctrl + Q na czas mapy, ale owszem jak ja latałem ową mapkę, problem nagminnie wsytępował. Nie wiem, czy było już to naprawiane, ale widać problem dalej występuje, z tego co pamiętam, podobnie było z misją na pasek.

AD3. Tu więcej mogę się wypowiedzieć. Zamiast respić takiego samego bossa, lepiej jakby w ramach takiego eventu zrobili coś, typu zemra ( ta łatwiejsza) z której wypadały by jakaś mała ilość bryłek oraz itemów nie ingerujących zbytnio w rynek. Taki sam boss, nie wiem czy wyjdzie bo (chyba) questa trzeba przebudowywać. 

AD4. Myślę, że wiele osób by zachęciło do robienia mnicha, gdyby po nim wskoczyła jakaś misja, która serio dawała by jakąś przewagę w grze typu PvM oraz PvP jednocześnie.

Użytkownik ¢яιєℓℓ edytował ten post 19 styczeń 2023 - 17:15

• nestgod i Wossner lubią to

#3 Guest_dsr32fszcz_*

Guest_dsr32fszcz_*
  • Guests
  • Dołączył --

Napisano 19 styczeń 2023 - 22:01

*
Popularny

Co do propozycji z dragonem, można zabrać go z kryształki i wrzucić na jakiś nowy dungeon, który trwałby okolo 15-20min i poza bossem cała mapa byłaby bez dropu. Wejściówka bez zmian, skrzydła + glejt,medalion (ilość do ustalenia). Zmiana by wyszła na dobre, ponieważ ludzie latający dragona już mają full bizu, paski i te ulepki się tylko mnożą i tracą na wartości.

Propozycja 2: przywrócić poprzednie ustawienia bossa, ale wrzucić limit wejść z licznikiem na skrzydłach (o ile byłoby to wykonalne dla administracji)

Użytkownik яσуѕєи™ edytował ten post 19 styczeń 2023 - 22:01

#4 Admin

Admin

Administrator VirtualMT2

• Administrator
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5272 postów
  • Dołączył sob, 03 gru 11
  • Województwo:Mazowieckie
  • Nick w grze:[GA]admin
  • Gildia:VirtualAdmin
  • Królestwo:Chunjo
  • Nick na TS:wojtek

Napisano 21 styczeń 2023 - 13:36

Po weekendzie zacznę przepisywać ten dungeon, myślę ze ograniczenie ilości timerów rozwiąże problemy o których tu jest mowa. Przy piętrze z dragonem rzeczywiście będziemy musieli pomyśleć, tak że proszę o propozycje w temacie 

• Wossner, Minimal i Utopia lubią to

virtualmt21516717016__769671423939699945

#5 Wossner

Wossner

Początkujący

• Banned
  • PipPip
  • 186 postów

Napisano 21 styczeń 2023 - 14:51

*
Popularny

Po weekendzie zacznę przepisywać ten dungeon, myślę ze ograniczenie ilości timerów rozwiąże problemy o których tu jest mowa. Przy piętrze z dragonem rzeczywiście będziemy musieli pomyśleć, tak że proszę o propozycje w temacie 

1. Odnośnie dropu ze smoka:
    -  Biorąc pod uwagę, że smoka latają osoby co mają FULL eq to ciężko dodać coś innego prócz bryłek. Jeśli chodzi o ilośc bryłek to bym proponował przywrócić 7kb, które leciały na początku mapy lub alternatywną tych brył mogłaby być szkata, która by leciała z określonym % i z tej szkaty można by było dropnąć np. 4kb/metal 15%/łze/metal 25%/pusta (% na drop adekwatny do ceny itemu, żeby nie zrobił się wysyp tych itemów oraz drop do ustalenia [jest to tylko przykład] )

2. Odnośnie smoka:
    - Patrząc na to żeby zbić smoka to trzeba mieć kilka postaci z FULL eq a osoby, które latają smoka to nie potrzebują ulepek na przedwieczne eq i tylko je mnożą w eq i próbują je sprzedać za co to coraz mniejszą cenę. Proponuję aby BOSS został przeniesiony na oddzielną mapę, gdzie wspomniał o tym @яσуѕєи™ lub dodał bym go po zordzie (wejściówka na smoka do ustalenia). Dzięki temu ulepki na przedwieczne eq zyskały by trochę na cenie i nie było by ich prawie w każdym sklepie.

Użytkownik Wossner edytował ten post 21 styczeń 2023 - 15:00

#6 Utopia

Utopia

Początkujący

• Użytkownik
  • PipPip
  • 150 postów
  • Dołączył nie, 20 cze 21
  • MiastoSouthampton
  • Województwo:Małopolskie
  • Imię:Walduś
  • Nick w grze:QQX
  • Nick na TS:QQX
  • Hobby:<69>

Napisano 22 styczeń 2023 - 08:52

Ewentualnie co do dragona, ustalić ilość bryłek. Tak aby można było robić go Solo. 

• Prodexo lubi to

#7 Rutbei

Rutbei

Słaby pisarz

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 494 postów
  • Dołączył pon, 06 kwi 20
  • Województwo:Wielkopolskie
  • Nick w grze:Lati00
  • Gildia:ThunderStorm
  • Nick na TS:-

Napisano 25 styczeń 2023 - 00:07

Do zmiany: Focus Bossa na postce ktora mniej bije ? Focus Bossa na petach który potem skacze po mapie, po co to? 

Jesli mamy dzielic na 2-3 osoby 1.5kb z mapy to raczej by sie przydało dodac opcje z większa ilością brył ,  jak widać na servie nikt tego nie lata nie bez powodu  , oczywiście limit map jak najbardziej wskazany 

Boss wpycha postki w ściany i potem nie da sie wyjść z tego = stracona mapa 

Przenieś go na inna mapę zdecydowanie jestem za 

• Mansoon, nestgod i Pyszczek lubią to

#8 ALEXIII

ALEXIII

Niekryty krytyk

• Płeć Piękna
  • PipPipPipPip
  • 675 postów
  • Dołączył nie, 24 lis 19
  • Województwo:Podkarpackie
  • Imię:Aleksandra
  • Nick w grze:ALEXIII
  • Nick na TS:ALEXIII
  • Hobby:ρѕу¢нє

Napisano 25 styczeń 2023 - 20:36

Przydałoby się, aby w końcu ten Dragon był rzeczywiście "nagrodą" dla osób, które zrobiły skrzydła poświęcając wiele swojego czasu. Boss nie jest do zbicia Solo więc myślę, że powinna być zwiększona ilość Bryłek, która z niego leci. Wydaje mi się, że nie ma najmniejszego sensu dodawanie tam jakichś Szkatułek/Metali czy tego typu itemów, których cena i tak z czasem ulegnie destrukcji.

Myślę, że po ostatniej zmianie Bossa, gdzie praktycznie nie ma możliwości ładnie go ustawić, ponieważ skupia się on na petsach postaci, co skutkuje tym, że przemieszcza się on za nimi po całej mapce wiele osób jest zawiedzionych. Nie ma co ukrywać mocno utrudniło to przyjemne latanie, przez co nie ma już takiego zainteresowania tym Bossem.

Co do przeniesienia Bossa na inną mapę jak najbardziej pomysł na +, bo nie ma najmniejszego sensu, żeby osoby mające Przedwieczne EQ 9/20 i Pas +9 gromadziły ulepki, które w obecnej sytuacji jedynie coraz bardziej tracą na wartości.

Dodatkowo jeżeli udałoby się dodać limit map nie mogłoby być mowy o tym, że osoby mające skrzydła latają "do upadłego" i zarabiają miliardy w 1 dzień tym bardziej, że dropem trzeba się dzielić ;)

#9 TRICKSTER

TRICKSTER

Niekryty krytyk

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 545 postów
  • Dołączył czw, 19 lis 15
  • Województwo:Mazowieckie
  • Imię:DonQuan
  • Nick w grze:TRICKSTER
  • Gildia:Bajlandoo
  • Nick na TS:TRICKSTER
  • Hobby:xD

Napisano 27 styczeń 2023 - 09:42

Z tego co zauważyłem osób bijących mrocznego dragon jest coraz więcej. 

Nie wiem jak ty Olu podchodzisz do bicia tego bossa ale tak powiedzmy przy biciu 10 z 10 bosów ani razu nie uciekał mi za petsem.

Drop jak drop. Były łezki, fragmenty X, więcej bryłek, mniej bryłek - to akurat nie zmieni się na nie wiadomo jaki +

Tak przy okazji, też mam propozycje. Co powiecie na zmianę wejścia? Takie tam skrzydła przedwiecznych +6/9 to dopiero będzie nagroda za zrobienie skrzydeł i rozwiąże też problem z nadmierną ilością ulepszaczy (na jakiś czas)

#10 ALEXIII

ALEXIII

Niekryty krytyk

• Płeć Piękna
  • PipPipPipPip
  • 675 postów
  • Dołączył nie, 24 lis 19
  • Imię:Aleksandra
  • Nick w grze:ALEXIII
  • Nick na TS:ALEXIII
  • Hobby:ρѕу¢нє

Napisano 27 styczeń 2023 - 10:22

Nie wiem jak ty Olu podchodzisz do bicia tego bossa ale tak powiedzmy przy biciu 10 z 10 bosów ani razu nie uciekał mi za petsem.

Drop jak drop. Były łezki, fragmenty X, więcej bryłek, mniej bryłek - to akurat nie zmieni się na nie wiadomo jaki +

Tak przy okazji, też mam propozycje. Co powiecie na zmianę wejścia? Takie tam skrzydła przedwiecznych +6/9 to dopiero będzie nagroda za zrobienie skrzydeł i rozwiąże też problem z nadmierną ilością ulepszaczy (na jakiś czas)

Osoby, które wzięły się za robienie skrzydeł  ≠ "więcej osób bijących dragona". Bo mogę śmiało powiedzieć, że obecnie lata go 2-3 grupy zależy.

Co do ustawienia Bossa nie wiem, dlaczego pijesz z tym tylko do mnie skoro wspomniały o tym też 3 inne osoby w postach wyżej, ale mniejsza o to.

Racja drop jak drop i nie można tutaj oczekiwać, że nagle będzie to 2x tyle, niż do tej pory i nikt tutaj tego nie wymaga.

Odnosząc się do takiej zmiany wejścia myślę, że nie ma tutaj naprawdę większej filozofii i osoby, które już posiadają takie skrzydła będą na "Tak", natomiast osoby, które mają skrzydła pradawnych będą na "Nie". (+ dodam, że jakiś czas temu była jakaś dyskusja na temat obniżenia tego do otchłani +9, bo pradawne jednak dosyć ciężko wbić :))

+ co do ilości ulepszaczy to wydaje mi się, że tak czy siak lepszym pomysłem jest przenieść Bossa na inną mapę.

#11 Mansoon

Mansoon

Niekryty krytyk

• Globtroter
  • PipPipPipPip
  • 742 postów
  • Dołączył wto, 18 cze 13
  • MiastoZa górami za lasami
  • Województwo:Z.pomorskie
  • Nick w grze:.
  • Gildia:.
  • Nick na TS:.

Napisano 27 styczeń 2023 - 17:14

Jeśli będzie adekwatny drop do ceny skrzydeł to jestem za...

• DanseMacabre i Wossner lubią to

virtualmt21614962742__virtualmt216149498

#12 Wossner

Wossner

Początkujący

• Banned
  • PipPip
  • 186 postów

Napisano 27 styczeń 2023 - 18:27

Również jak najbardziej jestem na TAK w kwestii zmiany wejściówki, oczywiście jeżeli drop będzie znacznie lepszy niż jest teraz.  :P  :P

• Mansoon, ¢яιєℓℓ i DanseMacabre lubią to

#13 ¢яιєℓℓ

¢яιєℓℓ

Początkujący

• Użytkownik
  • PipPip
  • 133 postów
  • Dołączył sob, 06 lip 13
  • MiastoKotostan
  • Imię:Rafauu
  • Nick w grze:Criell
  • Gildia:KOT
  • Królestwo:Shinsoo
  • Hobby:

Napisano 27 styczeń 2023 - 18:36

Również jestem za, koszt zrobienia takiego itema musi być adekwatny do nagrody za mapę.

Użytkownik ¢яιєℓℓ edytował ten post 27 styczeń 2023 - 18:37

• Mansoon i Wossner lubią to

#14 Ishide ✒

Ishide ✒

Gryzypiór

• Globtroter
  • PipPipPip
  • 341 postów
  • Dołączył wto, 15 lip 14
  • Nick w grze:Ishide
  • Hobby:...

Napisano 27 styczeń 2023 - 19:59

*
Popularny

Co powiecie na zmianę wejścia? Takie tam skrzydła przedwiecznych +6/9 to dopiero będzie nagroda za zrobienie skrzydeł i rozwiąże też problem z nadmierną ilością ulepszaczy (na jakiś czas)

Uważam że taka zmiana po raz kolejny stworzy sytuacje (jak kiedyś Zord), gdzie to „topki" nafarmią bryłki, itemy i ulepszacze. A te osoby, które próbują doskoczyć (lub po prostu ich priorytetem nie jest spędzanie życia w grze), stracą szanse na zbicie go. To w żaden sposób nie rozwiąże problemu.

Jestem za wprowadzeniem nowego dungeonu / limitu na skrzydłach / lub samego limitu - [X wejść na X czasu].

Co racja nie jestem osobą która ubiła chociaz raz tego dragona, co nie oznacza, że nie mam punktu widzenia bądź swojego zdania na ten temat. 

#15 BOSSU

BOSSU

Nowy

• Globtroter
  • Pip
  • 78 postów
  • Dołączył czw, 06 sty 22
  • Nick w grze:BOSSU
  • Nick na TS:BOSSU

Napisano 27 styczeń 2023 - 20:10

Uważam że taka zmiana po raz kolejny stworzy sytuacje (jak kiedyś Zord), gdzie to „topki" nafarmią bryłki, itemy i ulepszacze. A te osoby, które próbują doskoczyć (lub po prostu ich priorytetem nie jest spędzanie życia w grze), stracą szanse na zbicie go. To w żaden sposób nie rozwiąże problemu.

Jestem za wprowadzeniem nowego dungeonu / limitu na skrzydłach / lub samego limitu - [X wejść na X czasu].

Co racja nie jestem osobą która ubiła chociaz raz tego dragona, co nie oznacza, że nie mam punktu widzenia bądź swojego zdania na ten temat. 

Boże chociaż jeden...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych