Skocz do zawartości

Loteriada - click Dołączona grafikaZasady eventów - click Dołączona grafika Komiks - click Dołączona grafika Odwiedź moje konto - click

Zdjęcie
* * * - - 8 głosy

Zarabianie na serwerze

• Zamknięty Temat jest zamknięty
70 odpowiedzi w tym temacie

#31 Crimero

Crimero

Nowy

• Płeć Piękna
  • Pip
  • 21 postów
  • Dołączył czw, 09 lut 12
  • Państwo: Country Flag
  • Województwo:Dolnośląskie
  • Nick w grze:Crimeroo
  • Królestwo:Chunjo

Napisano 19 maj 2023 - 16:39

Chcesz mi powiedzieć, że uzbierał na arre i do tego na biologa na 95 lvl w 6-7h?
Skąd miał kasę na biologa i arre, jeżeli kopał rudy? Z moich obliczeń wynika, że musiałby nakopać kilka sklepów rud i to sprzedać, co jest bez szans na zrobienie.
Ładnie to tak kłamać?

:D

Widzę że tylko marudzisz na wszystko co ludzie piszą ;) Ten post ma jakiś cel? Coś chcesz omówić?

No tak, ale rozmawiamy na temat zarobku na niższym poziomie BEZ EQ więc nie ma co tego porównywać wyżej ;)

i średnim poziomie  również  wiec  chyba jasne że na 135 poziomie nie zakończy kariery w grze :)

#32 Śmieszek

Śmieszek

Słaby pisarz

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 377 postów
  • Dołączył pon, 26 sie 19
  • Województwo:Mazowieckie
  • Imię:Adrian
  • Nick w grze:Shadow
  • Gildia:ShadowGarden
  • Hobby:Heavenly Dao

Napisano 19 maj 2023 - 16:39

Odnoszę wrażenie, że osoby piszące tutaj, że ciężko jest zarobić na low lv przyzwyczajone są do grania na typowych serwerach easy/pvp z milionową odsłoną. Jak się poczyta poradniki na forum + ma się chęci do gry to na spokojnie można szybko zlepić eq na ciekawsze mapki 255. A co do zuo to low lv powinny się cieszyć, że czasem mają respy na mapie metin 1, bo jednak ten event powinien być skierowany dla graczy, którzy eq już zrobili i powinien być traktowany jako taka nagroda a nie główny zarobek jak to niektórzy myślą.
A TU PORADNICZEK SUPER ZAWODNIKA

https://www.forum.vi...ałem-teraz-mam/
  • Charmed, ALEXIII i Pilorz lubią to

#33 Crimero

Crimero

Nowy

• Płeć Piękna
  • Pip
  • 21 postów

Napisano 19 maj 2023 - 16:49

Odnoszę wrażenie, że osoby piszące tutaj, że ciężko jest zarobić na low lv przyzwyczajone są do grania na typowych serwerach easy/pvp z milionową odsłoną. Jak się poczyta poradniki na forum + ma się chęci do gry to na spokojnie można szybko zlepić eq na ciekawsze mapki 255. A co do zuo to low lv powinny się cieszyć, że czasem mają respy na mapie metin 1, bo jednak ten event powinien być skierowany dla graczy, którzy eq już zrobili i powinien być traktowany jako taka nagroda a nie główny zarobek jak to niektórzy myślą.

NO super :) Tak w skrócie to serwer jest tylko dla graczy 255 czy dla wszystkich ???

GM LisQ stara się jak może i do tego nikt nie ma zarzutu " BRAWO"  

Ale nie oszukujmy się drop jest słaby 

I to nie tylko moje zdanie na ts wszyscy krzyczą a tu cisza :D  Jaki tego powód nie wnikam 

Sorki jeżeli kogoś obraziłam :)

#34 ALEXIII

ALEXIII

Niekryty krytyk

• Płeć Piękna
  • PipPipPipPip
  • 675 postów
  • Dołączył nie, 24 lis 19
  • Województwo:Podkarpackie
  • Imię:Aleksandra
  • Nick w grze:ALEXIII
  • Gildia:ThunderStorm
  • Nick na TS:ALEXIII
  • Hobby:ρѕу¢нє

Napisano 19 maj 2023 - 16:49

Wcześniej było znacznie trudniej, niż teraz tak naprawdę, ale co my tam możemy wiedzieć jako Ci "bardziej zaawansowani" gracze.

#35 Śmieszek

Śmieszek

Słaby pisarz

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 377 postów

Napisano 19 maj 2023 - 16:53

Wcześniej było znacznie trudniej, niż teraz tak naprawdę, ale co my tam możemy wiedzieć jako Ci "bardziej zaawansowani" gracze.

Przypomnę tylko, że wróciłem jakiś czas temu do gry i zaczynałem praktycznie od 0 a teraz oprócz paska prawie całe przedwiek siedzi, więc moim zdaniem nawet licząc rok grania i ogarnięcie prawie max eq to chyba nie jest tak ciężko, ale co ja tam mogę wiedzieć.

#36 Verkoli

Verkoli

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 20 postów
  • Dołączył śro, 09 cze 21

Napisano 19 maj 2023 - 16:58

NO super :) Tak w skrócie to serwer jest tylko dla graczy 255 czy dla wszystkich ???

GM LisQ stara się jak może i do tego nikt nie ma zarzutu " BRAWO"  

Ale nie oszukujmy się drop jest słaby 

I to nie tylko moje zdanie na ts wszyscy krzyczą a tu cisza :D  Jaki tego powód nie wnikam 

Sorki jeżeli kogoś obraziłam :)

dokladnie tak na ts to wszyscy glosno mowia co jest zle i wogole ale zeby tu napisac prawde to juz nie typowe u tak zwanych szczekaczy bpja sie banika za prawde jak napisza i tyle 

• Matcroft7 lubi to

#37 Crimero

Crimero

Nowy

• Płeć Piękna
  • Pip
  • 21 postów

Napisano 19 maj 2023 - 17:01

dokladnie tak na ts to wszyscy glosno mowia co jest zle i wogole ale zeby tu napisac prawde to juz nie typowe u tak zwanych szczekaczy bpja sie banika za prawde jak napisza i tyle 

:D

#38 RainFly

RainFly

Początkujący

• Globtroter
  • PipPip
  • 200 postów
  • Dołączył sob, 24 gru 16
  • Województwo:Lubelskie
  • Imię:Terry A. Davis
  • Nick w grze:JoWitax
  • Gildia:CZELUŚĆ
  • Nick na TS:RainFly
  • Hobby:harnaś

Napisano 19 maj 2023 - 17:12

napisz post: poprawnie gramatycznie post, łatwy do zrozumienia i z konkretnym przekazem

Na razie widzę że tylko ty "szczekasz" a sam nie wniosłeś nic do tej konwersacji ;(

W tym momencie sam nie napiszesz tematu tylko marudzisz zamiast spróbować coś zmienić

"Jak kraść, to miliony" ~ RudnikDagger

Dołączona grafika

#39 Nokon

Nokon

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 23 postów
  • Dołączył pon, 17 kwi 23
  • Województwo:Lódzkie
  • Nick w grze:Nokon

Napisano 19 maj 2023 - 17:41

Szczerze to też byłem zdziwiony. Nie wiedziałem o skróceniu czasu respu metina na DT.

Tego samego dnia którego zrobił konto i pojawił się komunikat o dołączeniu na serwer, zabijał już ripera ;DD

Nie kłam zacznijmy od tego gościu nawet w tyle czasu nie wykopałby tyle rudy na sprzedaż .

#40 Matcroft7

Matcroft7

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 24 postów
  • Dołączył sob, 26 mar 22
  • Nick w grze:Furia
  • Gildia:BRAT3RSTWO
  • Nick na TS:Furia

Napisano 19 maj 2023 - 20:16

Stojąc nawet w m1 idzie zarobić, wystarczy chcieć i poświęcić chwilę czasu. W tym momencie, proponuję wziąć wędkę i połowić chwilę, wystarczy na skompletowanie podstawowego eq (smocze, pets), gdzie przy weekendzie jest odpalony dodatkowy event rybacki z którego można wyciągnąć bryłki.

Ja wiem, że można zarobić stojąc w m1, pytanie na kim na nowych graczach podbijając ceny eq ulep i całej reszty...

co w momencie skompletowania boskiego eq? latać ww i liczyć, że po całym dni bedzie się miało 2 może 3 medale? 

medali na misje to wiesz sam dobrze ile trzeba.

Użytkownik Matcroft7 edytował ten post 19 maj 2023 - 20:38

#41 Matcroft7

Matcroft7

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 24 postów

Napisano 19 maj 2023 - 20:35

Fajny poradnik, tylko troche nie atualne, ale chetnie kupie medale po 400b i sellne pomaranczowe glejty po 350b.

Na Death Chicken-ie  nie dropi glejtów...

Na grocie v3 nie dropi juz tak rede jak kiedyś.

Osci juz sa mało wartościowe.

Drop z zorda nie aktualny, nie ma szkaty zorda, x nie dropi, olejki nazwy od jakiegoś czasu nie dropia..

Nie chce mi się już wymieniać dalej, ale medale po 400b chetnie od Cb kupie.

Użytkownik Matcroft7 edytował ten post 19 maj 2023 - 20:56

• Laniq, Verkoli i Namra lubią to

#42 Śmieszek

Śmieszek

Słaby pisarz

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 377 postów

Napisano 20 maj 2023 - 03:29

Fajny poradnik, tylko troche nie atualne, ale chetnie kupie medale po 400b i sellne pomaranczowe glejty po 350b.
Na Death Chicken-ie  nie dropi glejtów...
Na grocie v3 nie dropi juz tak rede jak kiedyś.
Osci juz sa mało wartościowe.
Drop z zorda nie aktualny, nie ma szkaty zorda, x nie dropi, olejki nazwy od jakiegoś czasu nie dropia..
Nie chce mi się już wymieniać dalej, ale medale po 400b chetnie od Cb kupie.

No nie jest zbyt aktualny jeśli chodzi o ceny czy też przedmioty aczkolwiek wymienione sposoby również można śmiało wykorzystać.

#43 Matcroft7

Matcroft7

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 24 postów

Napisano 20 maj 2023 - 09:27

No nie jest zbyt aktualny jeśli chodzi o ceny czy też przedmioty aczkolwiek wymienione sposoby również można śmiało wykorzystać.

Ja rozumiem, tylko chodzi o to, że na serwerze nie ma za wiele nowych graczy, bo kazdy się szybo poddaje widząc takie ceny. Sam pisałem z kilkoma osobami,doradzając sposoby zarobku, tylko uważam, że za ciężko jest na starcie. Nie gram tutaj od tygodnia... Z mojej perspektywy wygląda to tak rozpoczynając grę w metina, zanim zaczniesz latać na mapy, trzeba stac kopać rude, albo łowić ryby.... Gracze sami podnoszą ceny na sklepach, bo łatwa kaska.... ze dwa lata temu medale były po 400b czemu dzisiaj są po 550? Boskie eq kiedyś 10kb od itemku dzisiaj 20kb..... lodowe kiedys +20 za 35kb dzisiaj 60kb, runka ŚR +9 też skoczyla do góry, a ceny i tak idą w górę. Uważam, że kiedyś na mapie V1 ludzie zarabiali bryłki, teraz drop medali został zmniejszony na tyle, że ja osobisie nie potrafie sie wstrzelić, żeby medale dropiło na 0. Wiem trochę jak funkcjonuje ten serwer, gram tutaj nie od dzisiaj. Na serwer wraca trochę starych graczy z sentymentu i widzą różnice w dropie i widzą, że jest ciężej. Fajnie, jak by stworzyć możliwości dla nowych graczy takie, żeby ten serwer się rozwijał, niech przychodzą i grają wszystkim będzie się grało lepiej.

• Namra lubi to

#44 Crimero

Crimero

Nowy

• Płeć Piękna
  • Pip
  • 21 postów

Napisano 20 maj 2023 - 09:35

Ja rozumiem, tylko chodzi o to, że na serwerze nie ma za wiele nowych graczy, bo kazdy się szybo poddaje widząc takie ceny. Sam pisałem z kilkoma osobami,doradzając sposoby zarobku, tylko uważam, że za ciężko jest na starcie. Nie gram tutaj od tygodnia... Z mojej perspektywy wygląda to tak rozpoczynając grę w metina, zanim zaczniesz latać na mapy, trzeba stac kopać rude, albo łowić ryby.... Gracze sami podnoszą ceny na sklepach, bo łatwa kaska.... ze dwa lata temu medale były po 400b czemu dzisiaj są po 550? Boskie eq kiedyś 10kb od itemku dzisiaj 20kb..... lodowe kiedys +20 za 35kb dzisiaj 60kb, runka ŚR +9 też skoczyla do góry, a ceny i tak idą w górę. Uważam, że kiedyś na mapie V1 ludzie zarabiali bryłki, teraz drop medali został zmniejszony na tyle, że ja osobisie nie potrafie sie wstrzelić, żeby medale dropiło na 0. Wiem trochę jak funkcjonuje ten serwer, gram tutaj nie od dzisiaj. Na serwer wraca trochę starych graczy z sentymentu i widzą różnice w dropie i widzą, że jest ciężej. Fajnie, jak by stworzyć możliwości dla nowych graczy takie, żeby ten serwer się rozwijał, niech przychodzą i grają wszystkim będzie się grało lepiej.

Zgadam się :)

#45 Verkoli

Verkoli

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 20 postów
  • Dołączył śro, 09 cze 21

Napisano 20 maj 2023 - 09:39

wlasnie o taka odp mi chodzilo moze teraz tak zwane szczekacze pojda po rozum i sie zastanowia co pisza ze tak super tu jest ze nikt nowy tu nie gra widzac ceny eq i wogole szkoda ze nie wchodza tu nowi gracze na forum by sie wypowiedzieli na ten temat 

• Namra lubi to

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: Nowość

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych