Skocz do zawartości

Loteriada - click Dołączona grafikaZasady eventów - click Dołączona grafika Komiks - click Dołączona grafika Odwiedź moje konto - click

Zdjęcie
- - - - -

Wyszukiwarka itemow

• Zamknięty Temat jest zamknięty
29 odpowiedzi w tym temacie

#16 Mangekyou

Mangekyou

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 42 postów
  • Dołączył wto, 23 maj 23
  • Państwo: Country Flag
  • Województwo:Pomorskie
  • Nick w grze:GTSy
  • Gildia:TyTyRyTy
  • Królestwo:Jinno

Napisano 22 czerwiec 2023 - 12:15

Widze ze mentalnie wiekszosc graczy dalej zyje w 2012r. Proponuje sprawdzic jak wyglada temat wyszukiwarki na innych serverach.

Mangekyou otrzymał ostrzeżenie za ten post od Admin: Bezsensowne posty

#17 soonq

soonq

Początkujący

• Globtroter
  • PipPip
  • 130 postów
  • Dołączył nie, 20 lis 16
  • Województwo:Podlaskie
  • Imię:Łukasz
  • Nick w grze:SoonQ
  • Gildia:Dominate/Despotic
  • Królestwo:Chunjo
  • Nick na TS:soonq

Napisano 22 czerwiec 2023 - 14:18

Widze ze mentalnie wiekszosc graczy dalej zyje w 2012r. Proponuje sprawdzic jak wyglada temat wyszukiwarki na innych serverach.

porównujesz serwery na których kazde miasto jest zajebane sklepami i non stop ktoś chce coś kupić do serwera gdzie jest 100 sklepów na krzyż i każdy pragnie sprzedać a nie kupić?
  • Charmed lubi to

#18 fryzeek331

fryzeek331

Słaby pisarz

• Globtroter
  • PipPipPip
  • 318 postów
  • Dołączył pią, 09 maj 14
  • MiastoSosnowiec
  • Województwo:Śląskie
  • Imię:Sebastian
  • Nick w grze:Jacen (255)
  • Królestwo:Shinsoo
  • Nick na TS:fryzeek

Napisano 22 czerwiec 2023 - 16:22

Na nie. 

Znając ludzką pomysłowość tym sposobem rozpocząłby się wyścig szczurów i lawina konsekwencji z nagłym spadkiem cen. Rynek nie jest jak pendolino, żeby wszystkie sklepy codziennie się zamykały i otwierały nowe. Na spokojnie można ogarnąć sobie co, gdzie i jak, szczególnie przy opcji sklepów na 7 dni.

Jak by to miało wyglądać twoim zdaniem ten "nagły" spadek cen? I dlaczego? Nie widzę żadnych konsekwencji ze spadkiem cen, jeśli wyszukiwarka nie miała by w sobie możliwości szukania po cenie albo pokazywania ceny, a nawet jeśli to i tak dalej nie widzę tych konsekwencji. Ludzie i tak znają ceny przedmiotów i wątpie by ktoś NAGLE miał by sobie zacząć sprzedawać powiedzmy glejty zamiast po 750 to po 400, po prostu to by się nie opłacało i wszyscy wolą sprzedawać drożej lub w granicach cenowych. Masz rację rynek nie jest jak pendolino, jest bardziej jak bardzo szybka kolejka górska, kiedy wartość jednej ulepki danego dnia może sięgać nawet 30B za sztukę, a następnego dnia ta sama ulepka może kosztować już tylko 10-15, bo ktoś przestał ulepszać item/tworzyć ulepszacz. I tak jak wyżej wspominałem, po co ktoś ma szukać po wszystkich sklepach jednej potrzebnej mu rzeczy, skoro jak sobie wyszuka w wyszukiwarce to zaoszczędzi sobie chwilę, co w tym złego?

Gram tutaj od: 2012-04-06 08:50:04 -Informacja od Admin
virtual_1442982144__sygna_2.jpeg

#19 Guest_dsr32fszcz_*

Guest_dsr32fszcz_*
  • Guests
  • Dołączył --

Napisano 22 czerwiec 2023 - 16:58

Jak by to miało wyglądać twoim zdaniem ten "nagły" spadek cen? I dlaczego? Nie widzę żadnych konsekwencji ze spadkiem cen, jeśli wyszukiwarka nie miała by w sobie możliwości szukania po cenie albo pokazywania ceny, a nawet jeśli to i tak dalej nie widzę tych konsekwencji. Ludzie i tak znają ceny przedmiotów i wątpie by ktoś NAGLE miał by sobie zacząć sprzedawać powiedzmy glejty zamiast po 750 to po 400, po prostu to by się nie opłacało i wszyscy wolą sprzedawać drożej lub w granicach cenowych. Masz rację rynek nie jest jak pendolino, jest bardziej jak bardzo szybka kolejka górska, kiedy wartość jednej ulepki danego dnia może sięgać nawet 30B za sztukę, a następnego dnia ta sama ulepka może kosztować już tylko 10-15, bo ktoś przestał ulepszać item/tworzyć ulepszacz. I tak jak wyżej wspominałem, po co ktoś ma szukać po wszystkich sklepach jednej potrzebnej mu rzeczy, skoro jak sobie wyszuka w wyszukiwarce to zaoszczędzi sobie chwilę, co w tym złego?

Tylko, że tutaj już była taka wyszukiwarka, co lepsze.. właśnie tak się działo, że każdy zaniżał ceny, serio tak cieżko ruszyć dupe i poszukać po sklepach tego czego potrzebujesz? przez 12 lat nikt nie miał takiego problemu.

#20 fryzeek331

fryzeek331

Słaby pisarz

• Globtroter
  • PipPipPip
  • 318 postów
  • MiastoSosnowiec

Napisano 22 czerwiec 2023 - 17:14

Tylko, że tutaj już była taka wyszukiwarka, co lepsze.. właśnie tak się działo, że każdy zaniżał ceny, serio tak cieżko ruszyć dupe i poszukać po sklepach tego czego potrzebujesz? przez 12 lat nikt nie miał takiego problemu.

Czytasz co ludzie piszą w tematach czy nie? Pisałem przecież pisałem że była. No tak masz rację, lepiej niech jeszcze zrobią niewidzialne te sklepiki, żeby było ciężej, bo po co sobie chociaż odrobinę nie ułatwić w życiu. Przez 12 lat nikt nie miał problemu w tym i ja, ale pomyśl o przyszłości serwera, o nowych graczach, których ten serwer potrzebuje. To może być jeden mały krok w lepszą stronę. Przydało by się małymi krokami zwabiać nowych graczy na serwer nowościami. A, potrafił byś mi powiedzieć czemu zaniżali, jeśli tak było? Czy to przez ową wyszukiwarkę? (jakikolwiek był by temu cel?). Czy może akurat był okres że dane itemy nie schodzą bo nie są potrzebne? Serio jeśli ileś osób wystawia coś po taniości to to kup, chyba że wolisz kupować po droższej cenie. Ceny itemów/wejściówek/ulepek zawsze się wachały w danych cenach. Kilka osób zobaczy że tracą na takiej sprzedaży to w końcu zmądrzeją. Ich strata. 

#21 Guest_dsr32fszcz_*

Guest_dsr32fszcz_*
  • Guests
  • Dołączył --

Napisano 22 czerwiec 2023 - 17:29

Czytasz co ludzie piszą w tematach czy nie? Pisałem przecież pisałem że była. No tak masz rację, lepiej niech jeszcze zrobią niewidzialne te sklepiki, żeby było ciężej, bo po co sobie chociaż odrobinę nie ułatwić w życiu. Przez 12 lat nikt nie miał problemu w tym i ja, ale pomyśl o przyszłości serwera, o nowych graczach, których ten serwer potrzebuje. To może być jeden mały krok w lepszą stronę. Przydało by się małymi krokami zwabiać nowych graczy na serwer nowościami. A, potrafił byś mi powiedzieć czemu zaniżali, jeśli tak było? Czy to przez ową wyszukiwarkę? (jakikolwiek był by temu cel?). Czy może akurat był okres że dane itemy nie schodzą bo nie są potrzebne? Serio jeśli ileś osób wystawia coś po taniości to to kup, chyba że wolisz kupować po droższej cenie. Ceny itemów/wejściówek/ulepek zawsze się wachały w danych cenach. Kilka osób zobaczy że tracą na takiej sprzedaży to w końcu zmądrzeją. Ich strata. 

Ale jak dostałeś info, że taka wyszukiwarka była to z jakiegoś powodu została wycofana, rozumiesz to czy nie? coś nie grało tak jak powinno, więc jej nie ma.

#22 fryzeek331

fryzeek331

Słaby pisarz

• Globtroter
  • PipPipPip
  • 318 postów
  • MiastoSosnowiec

Napisano 22 czerwiec 2023 - 17:31

Ale jak dostałeś info, że taka wyszukiwarka była to z jakiegoś powodu została wycofana, rozumiesz to czy nie? coś nie grało tak jak powinno, więc jej nie ma.

To jak coś nie grało to można naprawić nie? 

#23 Guest_dsr32fszcz_*

Guest_dsr32fszcz_*
  • Guests
  • Dołączył --

Napisano 22 czerwiec 2023 - 17:32

To jak coś nie grało to można naprawić nie? 

To może idz do admina na ts jak masz jakiś pomysł, co Ty na to?

#24 fryzeek331

fryzeek331

Słaby pisarz

• Globtroter
  • PipPipPip
  • 318 postów
  • MiastoSosnowiec

Napisano 22 czerwiec 2023 - 17:42

Czytałem dlaczego została wycofana, było w jednym starym temacie. Tylko że ten powód jest inwalidą. Opisywałem wszystko powyżej. Po za tym jeśli coś nie grało sprzętowo/programistycznie to nie pomogę. I tak jak pisałem wcześniej, nie czytasz co ludzie piszą? Napisałem kilka rzeczy które mogły by się w niej znaleźć, ale mogę napisać jeszcze raz oraz dodać trochę więcej, uporządkowana lista przedmiotów w odpowiednich kategoriach, filtrowanie po cenie (UWAGA KONTROWERSYJNE!!!), wyszukiwanie po nazwie, podgląd przedmiotu wraz z bonami, podgląd samego przedmiotu jak wygląda, średnia cena danego przedmiotu z ostatnich 7-14-30 dni pod przedmiotem w wyszukiwarce (Wybierz ile dni to ma być). Należy iść z duchem czasu, rozwijać się. Stanie w miejscu nie przynosi korzyści. 

#25 Mieruko

Mieruko

Początkujący

• Płeć Piękna
  • PipPip
  • 132 postów
  • Dołączył sob, 24 lip 21
  • Województwo:W-mazurskie
  • Nick w grze:Mieruko

Napisano 22 czerwiec 2023 - 18:00

Mi się nawet tego czytać nie chce
Lenie się niektórzy zrobili LOL
Wiecie co? Chyba trzeba wprowadzić coś takiego że za nas całą mapę a drop wpada do eq a ty se tylko oglądasz albo lepiej zrobić np co bierze przepustkę i losowy drop odrazu dostajesz
Tu nie ma tyle sklepów że ich przejrzenie by trwało godzinę 10 albo 5 minut i już masz ogarnięte
Ktoś tam SB napisał git że są ważniejsze rzeczy więc wybombiajcie z takimi błahostkami

#26 SlodkiMisiek.

SlodkiMisiek.

Donosiciel

• Banned
  • Pip
  • 0 postów
  • Dołączył pon, 18 cze 12
  • Województwo:Podkarpackie
  • Nick w grze:.

Napisano 22 czerwiec 2023 - 18:07

Ja to widzę, że niektóre osoby chciałyby mieć wszystko podane na tacy... cóż za leniwe czasy nastały w świecie metina

• Mieruko lubi to

virtualmt21712592857__diament_sygnatura.

#27 fryzeek331

fryzeek331

Słaby pisarz

• Globtroter
  • PipPipPip
  • 318 postów
  • MiastoSosnowiec

Napisano 22 czerwiec 2023 - 18:43

Mi się nawet tego czytać nie chce
Lenie się niektórzy zrobili LOL
Wiecie co? Chyba trzeba wprowadzić coś takiego że za nas całą mapę a drop wpada do eq a ty se tylko oglądasz albo lepiej zrobić np co bierze przepustkę i losowy drop odrazu dostajesz
Tu nie ma tyle sklepów że ich przejrzenie by trwało godzinę 10 albo 5 minut i już masz ogarnięte
Ktoś tam SB napisał git że są ważniejsze rzeczy więc wybombiajcie z takimi błahostkami

Ja to widzę, że niektóre osoby chciałyby mieć wszystko podane na tacy... cóż za leniwe czasy nastały w świecie metina

Czy macie tak zamknięte umysły, by myśleć że każda propozycja jest z lenistwa? To że ktoś wchodzi z inicjatywą dyskusji o czymś nie świadczy o tym że chce mieć wszystko od razu lub jest leniwy. Lepiej jak większość nie? Pisać bezsensu pod dyskusjami karykatury propozycji i klepać się wzajemnie po pleckach (ooo ale mu napisałem hehe). Dlaczego nikt z was nie napisze konkretnego argumentu od siebie? Sama dyskusja na dany temat, to już nawet nie musi być ta wyszukiwarka, może pomóc administracji w wyszukiwaniu rozwiązań innych problemów, dać administracji pomysły, pomóc opinią na dany temat. Być częścią społeczności, pomóc w rozwijaniu serwera zamiast utrzymywać go w stagnacji. 

Tak, napisał że to nie jest najważniejsze, zgadam się. Ale rozmowa jak i temat jest jednak o tym. Może w przyszłości zostanie to wprowadzone, tego nikt nie wie. Dlatego lepiej o tym rozmawiać dzielić się pomysłami. 

#28 ¢яιєℓℓ

¢яιєℓℓ

Początkujący

• Użytkownik
  • PipPip
  • 133 postów
  • Dołączył sob, 06 lip 13
  • MiastoKotostan
  • Województwo:Dolnośląskie
  • Imię:Rafauu
  • Nick w grze:Criell
  • Gildia:KOT
  • Hobby:

Napisano 22 czerwiec 2023 - 18:50

Sama wyszukiwarka spoko, ale nie przy tylu sklepach. Co do tych cen to szczerze nic by się nie zmieniło, bo jak sami dobrze wiecie sklepy są na 7 dni czyli wiadomo co za ile i gdzie stoi. Jak już coś dodawać ciekawego na serwer to proponuje przemyśleć system ulepszania eq pvp. Przykładowo możliwość wydropienia New rudy może z tej nowej mapy jak wejdzie, albo jakiś bardzo bardzo niski % na wydropienie broni chociazby tej run 20 czystej. Dla wszystkich którzy uważają ze by było wtedy za łatwo życzę dalszego grzania schodów pod dt i żeby was dziki pies pomylił z hydrantem. Miłego dnia :D

Wprowadźmy od razu eq przedwieczne z piesków. Wiem, że dziś ciepło ale chyba za mocno Ci przygrzało. :o

Co do wyszukiwarki, to wystarczy taka co pokaże gdzie jest dany item i tyle, bez żadnych cen i możliwości kupna. Szukając nawet głupich metali 15 muszę przejrzeć x shopów poczym stwierdzić, że nie ma nikt na shopie.
  • fryzeek331 lubi to

#29 DonAnonim

DonAnonim

Początkujący

• Użytkownik
  • PipPip
  • 209 postów
  • Dołączył czw, 13 sty 22
  • Województwo:Mazowieckie
  • Imię:Tobiasz
  • Nick w grze:-
  • Hobby:Kalistenika <3

Napisano 22 czerwiec 2023 - 19:06

Temat do zamknięcia

DonAnonim otrzymał ostrzeżenie za ten post od Admin: Bezsensowne posty

#30 Larz

Larz

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 80 postów
  • Dołączył sob, 19 lis 22
  • Województwo:Dolnośląskie
  • Nick w grze:Nasz

Napisano 20 lipiec 2023 - 18:16

Na tak fajny cios w stronę handlarzy bo zawsze ten co coś robi obrywał :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych