Skocz do zawartości

Loteriada - click Dołączona grafikaZasady eventów - click Dołączona grafika Drop itemów - click Dołączona grafika Komiks - click

Zdjęcie
- - - - -

Event Halloween

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 ZwariowanYKarmeleK

ZwariowanYKarmeleK

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 28 postów
  • Dołączył śro, 01 mar 17
  • Państwo: Country Flag
  • Województwo:Dolnośląskie
  • Nick w grze:lWariatkowYl
  • Królestwo:Chunjo

Napisano wczoraj, 07:31

Siemka! 

Chciałbym napisac swoje spostrzeżenia odnośnie tegorocznego eventu Halloween! 

Niestety ten event to jedna wielka tragedia, a zacznę od poniższych punktów:

*brak dropu itemków z obojętnie jakich mobów i możliwości wymiany na proste przedmioty 

*baronka / ww wyłączone z eventu i tutaj nasuwa się pytanie dlaczego? Żeby latać inne mapki na 254/255 trzeba mieć dużo lepsze eq, co jest równoznaczne z szatkowaniem graczy początkujących / zaawansowanych czy też gorszych / lepszych. Obecnie nawet, żeby cokolwiek kupić z eq lepszego w grze, to ceny są kosmiczne wręcz nieadekwatne z tym ile się bryłek zarabia. Dno dna sięga coraz niżej.

Baronka została dodana i co z tego? Często gęsto przesiadują tam jedni i Ci sami, zajmując spoty nawet jednocześnie na 5ch, a jeśli ktoś nowy próbuje jakkolwiek zacząć tu grać - to ucieka. Bo nie ma takiej opcji korzystając z tego typu udogodnień jak baronka czy nawet głupie ''dt''. 

Przykro mi, że administracja traktuje sobie cały ''serwer wybiórczo'' i nie dba o to, żeby każdy gracz miał funnn.. Nie tylko ja mam takie wrażenie, ale inni gracze również- że eventy są zazwyczaj coraz częściej układane pod graczy z długoletnim stażem. 

Zapraszam do dyskusji!

Chętnie poczytam, co wy o tym sądzicie :)  

• NIEP0K0RNY, hebebaba i KumKun lubią to

#2 N3xie

N3xie

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 5 postów
  • Dołączył śro, 28 lut 24
  • Nick w grze:N3xie

Napisano wczoraj, 07:46

Dobrym rozwiązaniem byłoby zrobienie DT jako prywatne, jak już się w propozycjach przewijało. Myślę, że znerfienie dropu bryłek ze szkatułek nie byłoby jakimś ogromnym problemem :D

• ZwariowanYKarmeleK i Qdawio1 lubią to

#3 Zarahim

Zarahim

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 1 postów
  • Dołączył nie, 08 wrz 24
  • Nick w grze:ZARAHIM
  • Nick na TS:Zarahim

Napisano wczoraj, 07:54

Za dużo wymagasz jak tutaj nawet itemki są z Halloween 2022 roku

#4 Qdawio1

Qdawio1

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 5 postów
  • Dołączył śro, 30 lis 22
  • Nick w grze:Klapouchy
  • Nick na TS:Klapouchy

Napisano wczoraj, 08:05

Jestem za tym co powyżej napisała N3xie. Dla nowych graczy to ułatwi bardzo bo postać na DT nie  jest trudna w zrobieniu. byle jakie eq i 135lv aby otruc ripa i praktycznie każdy zbije wtedy. Poprostu  znerfic ilość bryłek ze szkatułki. 

• ZwariowanYKarmeleK, Rutbei i N3xie lubią to

#5 KumKun

KumKun

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 4 postów
  • Dołączył wto, 29 paź 24
  • Nick w grze:KumKun
  • Nick na TS:nie ma xd

Napisano wczoraj, 08:41

Siemka! 

Chciałbym napisac swoje spostrzeżenia odnośnie tegorocznego eventu Halloween! 

Niestety ten event to jedna wielka tragedia, a zacznę od poniższych punktów:

*brak dropu itemków z obojętnie jakich mobów i możliwości wymiany na proste przedmioty 

*baronka / ww wyłączone z eventu i tutaj nasuwa się pytanie dlaczego? Żeby latać inne mapki na 254/255 trzeba mieć dużo lepsze eq, co jest równoznaczne z szatkowaniem graczy początkujących / zaawansowanych czy też gorszych / lepszych. Obecnie nawet, żeby cokolwiek kupić z eq lepszego w grze, to ceny są kosmiczne wręcz nieadekwatne z tym ile się bryłek zarabia. Dno dna sięga coraz niżej.

Baronka została dodana i co z tego? Często gęsto przesiadują tam jedni i Ci sami, zajmując spoty nawet jednocześnie na 5ch, a jeśli ktoś nowy próbuje jakkolwiek zacząć tu grać - to ucieka. Bo nie ma takiej opcji korzystając z tego typu udogodnień jak baronka czy nawet głupie ''dt''. 

Przykro mi, że administracja traktuje sobie cały ''serwer wybiórczo'' i nie dba o to, żeby każdy gracz miał funnn.. Nie tylko ja mam takie wrażenie, ale inni gracze również- że eventy są zazwyczaj coraz częściej układane pod graczy z długoletnim stażem. 

Zapraszam do dyskusji!

Chętnie poczytam, co wy o tym sądzicie :)  

Jestem jak najbardziej za tym co piszesz , na Event Halloween w tym roku to brakuje słów zeby to opisac.

Itemki z 2022 roku bo nie chce sie nic robić nowego w tym kierunku zeby poprawic gre na Serverze 

Nowi gracze przychodzą i Odchodzą bo zarobek na początek to jest jedna wielka Porażka 

Na v1 Pająkach byłby zarobek dla nowych graczy , ale jest tak jak piszesz , Oblężenie przez jednych i tych samych Graczy 

w New KD  i nowy gracz nie ma szansy zeby podropić cokolwiek 

Jedno wielkie TOTALNE ELDORADO XDDDD  

Administracjo  OBUDŹ  SIĘ  ! ! ! ! 

#6 Śmieszek

Śmieszek

Słaby pisarz

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 370 postów
  • Dołączył pon, 26 sie 19
  • Województwo:Mazowieckie
  • Imię:Adrian
  • Nick w grze:Shadow
  • Gildia:ShadowGarden
  • Hobby:The Oldest Dream

Napisano wczoraj, 13:00

Co do eventu był on wcześniej opisany w ogłoszeniach, więc chyba każdy wiedział czego się można spodziewać. Jeśli ktoś nie ma eq, żeby teraz wziąć udział polecam zrobić do następnego eventu. Poza tym eventy są tutaj delikatnym dodatkiem do dropu a nie głównym zarobkiem także nie wiem o co ten krzyk. 

Dt nawet jak jest publiczne bez problemowo można zrobić. Zazwyczaj metek, na którymś ch już stoi trzeba tylko przelogować hehe.

A co do baronki to szczerze trochę nie rozumiem. Gramy w metinka, gre tak toksyczną jak vc w codzie w 2009 roku. Jeśli ktoś nie daje rade w rywalizacje polecam jakieś sudoku czy może troche więcej adrenaliny przy pasjansie.

#7 ZwariowanYKarmeleK

ZwariowanYKarmeleK

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 28 postów

Napisano wczoraj, 15:23

Co do eventu był on wcześniej opisany w ogłoszeniach, więc chyba każdy wiedział czego się można spodziewać. Jeśli ktoś nie ma eq, żeby teraz wziąć udział polecam zrobić do następnego eventu. Poza tym eventy są tutaj delikatnym dodatkiem do dropu a nie głównym zarobkiem także nie wiem o co ten krzyk. 

Dt nawet jak jest publiczne bez problemowo można zrobić. Zazwyczaj metek, na którymś ch już stoi trzeba tylko przelogować hehe.

A co do baronki to szczerze trochę nie rozumiem. Gramy w metinka, gre tak toksyczną jak vc w codzie w 2009 roku. Jeśli ktoś nie daje rade w rywalizacje polecam jakieś sudoku czy może troche więcej adrenaliny przy pasjansie.

Totalnie nie rozumiesz o czym  jest napisany post. Jeśli potrzebujesz bardziej merytorycznego wytłumaczenia, to chyba czas do lekarza :) skoro eventy są tylko dodatkiem, to sama gra staje się w dalszym ciągu niemożliwa dla nowych graczy. Jeśli dalej zamierzasz pisać głupoty jak ''event był wcześniej opisany w ogłoszeniach, więc chyba każdy wiedział czego się można spodziewać'', to bez obrazy - ale właśnie zrobiłeś kretyna sam z siebie XD co za ironia... I niby jak gracz wiedząc załóżmy nawet miesiąc przed o evencie - jest w stanie zrobić w tak krótkim czasie full eq boskie / lodowe bynajmiej +20 i pet typu arra - lub pełny set pvp do 135 najlepiej z new kd, żeby utrzymać spota? BEZ SZANS. Nie ma takiej możliwości realnie :)

#8 Śmieszek

Śmieszek

Słaby pisarz

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 370 postów

Napisano wczoraj, 19:17

Totalnie nie rozumiesz o czym  jest napisany post. Jeśli potrzebujesz bardziej merytorycznego wytłumaczenia, to chyba czas do lekarza :) skoro eventy są tylko dodatkiem, to sama gra staje się w dalszym ciągu niemożliwa dla nowych graczy. Jeśli dalej zamierzasz pisać głupoty jak ''event był wcześniej opisany w ogłoszeniach, więc chyba każdy wiedział czego się można spodziewać'', to bez obrazy - ale właśnie zrobiłeś kretyna sam z siebie XD co za ironia... I niby jak gracz wiedząc załóżmy nawet miesiąc przed o evencie - jest w stanie zrobić w tak krótkim czasie full eq boskie / lodowe bynajmiej +20 i pet typu arra - lub pełny set pvp do 135 najlepiej z new kd, żeby utrzymać spota? BEZ SZANS. Nie ma takiej możliwości realnie :)

https://www.forum.vi...ałem-teraz-mam/

Co prawda trochę przestarzały, ale wystarczający dla graczy którzy sobie ewidentnie nie radzą w komputer. Racja pvp 135 nie zrobisz w tym czasie. Aczkolwiek expa, którego wymieniłeś zrobisz w tydzień jeśli masz trochę więcej czasu niż 2h dziennie. Nigdy nie grałem na 135 czy tam teraz 125, lecz wydaje mi się, że dla takich osób jak Ty 255 robią nisko levelowe zabawki. 

#9 ZwariowanYKarmeleK

ZwariowanYKarmeleK

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 28 postów

Napisano wczoraj, 20:28

https://www.forum.vi...ałem-teraz-mam/

Co prawda trochę przestarzały, ale wystarczający dla graczy którzy sobie ewidentnie nie radzą w komputer. Racja pvp 135 nie zrobisz w tym czasie. Aczkolwiek expa, którego wymieniłeś zrobisz w tydzień jeśli masz trochę więcej czasu niż 2h dziennie. Nigdy nie grałem na 135 czy tam teraz 125, lecz wydaje mi się, że dla takich osób jak Ty 255 robią nisko levelowe zabawki. 

Link który podesłałeś - jest dosłownie śmieszny. I wciąż to beznadziejny zarobek - dopóki dt do 135 nie będzie osobnym dungeonem dla każdego, to zaczynanie gry tutaj nie ma sensu. Przykład, który podałeś o eq expa jest tak idiotycznie niestosowny i kolejny raz taką wypowiedzią sobie strzelasz w stope. Co z tego, że zrobisz szybko postke i eq na 135 exp, skoro nie obronisz spota. co jest równoznaczne z tym, że taka postać nie ma możliwości zarobku XD .... IKSE x1000 - rozumiem twój sposób myślenia, ale jest błędny i nie zgadzam się z Tobą z całym szacunkiem ;P Po prostu muszą wejść jakieś udogodnienia do 135 poziomu i restrykcje co do eq / np do 135 lvla można max mieć załóżmy zbrojki i bronie bez new kd + pet max pokroju Jaś / Pająk (bez smoków i innych dupereli). To prosty i może głupi przykład, ale w ten sposób wygląda aktualnie gra dla nowych graczy :)

Mam poziom 255 i gdybym miał zacząć totalnie od zera, to po prostu szukałbym innego serwera. Więc daruj sobie teksty typu nisko levelowe zabawki, dla takich osób jak ja :)  Trzymam kciuki, żebyś w końcu popracował nad swoim ego i dopuścił do siebie myśl, że ktoś inny może mieć racje :) Pozdrawiam ciepło ! 

#10 Śmieszek

Śmieszek

Słaby pisarz

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 370 postów

Napisano wczoraj, 21:02

Link tak jak wspomniałem jest delikatnie przestarzały bardziej chodziło mi w nim o pomysły na zarobek, których najwidoczniej niektórym brak. Dt nie jest tak oblegane, żeby robić je prywatne. Wiadomo łatwiej powiedzieć NIEMOŻLIWY ZAROBEK. Baronka zapewne jest teraz najlepszym zarobkiem na low lv dlatego tyle osób tam siedzi. Być może tu Cię delikatnie zaskocze, ale możesz skorzystać z innej formy zarobku. Jeśli komuś faktycznie zależy, żeby sobie tutaj pograć to bez większego problemu znajdzie sposób.  A ograniczanie w jakikolwiek sposób ludzi, którzy mają już eq jest równoznaczne z zabijaniem rywalizacji. Co do mojego ego musisz naprawdę czuć się gorszy skoro do tego nawiązujesz. Bardzo mi przykro z tego powodu.

Edit: Zapomniałem dodać, że dalsza dyskusja nie ma najmniejszego sensu w moim odczuciu, także buziaczki hej :D

virtualmt21730412029__dyjdm.jpg

Użytkownik Śmieszek edytował ten post wczoraj, 21:04

Użytkownicy przeglądający ten temat: 17

8 użytkowników, 9 gości, 0 anonimowych

Marakesz, DLwoj:), Filipiak, Junior240494, Nokon, Nieprzytomny, M0ris, xSkorpionSx