Skocz do zawartości

Loteriada - click Dołączona grafikaZasady eventów - click Dołączona grafika Odwiedź moje konto - click

Zdjęcie
* * * * * 2 głosy

Mapa Elitarny Zord

• Zamknięty Temat jest zamknięty

Ankieta: Dodanie 100% szans na Szafirową skrzynię z Zorda jak na Elicie (41 użytkowników oddało głos)

Czy jesteś za pomysłem dodania 100% szans na Szafirkę?

1. Tak (16 głosów [39.02%] - Zobacz)

Procent z głosów: 39.02%

2. Nie (23 głosów [56.10%] - Zobacz)

Procent z głosów: 56.10%

3. Nie mam zdania (2 głosów [4.88%] - Zobacz)

Procent z głosów: 4.88%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 SaySomething

SaySomething

Początkujący

• Użytkownik
  • PipPip
  • 150 postów
  • Dołączył nie, 06 gru 15
  • Państwo: Country Flag
  • Województwo:Dolnośląskie
  • Nick w grze:Tsarionu
  • Królestwo:Chunjo

Napisano 12 luty 2025 - 11:18

Hej,

Niedawno przeszedłem na 255 a ówcześnie latałem Eitarnego Ripa z myślą, że na Zordzie równie dobrze zarobię, co pozwoli na dalszy rozwój postaci. Niestety rzeczywistość okazała się inna.

Latanie Zorda to w dużej mierze liczenie na cud szczęścia, że poleci ci szkata petsów lub łezka, ponieważ mapy wychodzą przeważnie na minus, bądź na 0. (zrobiłem około 60 map, nic nie poleciało tak wartościowego, a zarobek wyszedł +/- na 0).

Teraz wyobraźmy sobie jakie eq trzeba mieć aby w ogóle być w stanie latać Zorda i ile trzeba rozwinąć postać, aby sobie na to pozwolić.

Wedlug mnie wraz z rozwojem postaci mapy powinny pozwalać na dalszy ich rozwój, a czym bardziej rozwiniętą postać masz tym lepiej zarabiasz. W tym momencie Elit Rozpruwacz daje większy profit niż Zord.

Moją propozycją, aby to unormować jest dodanie 100% dropu Szafirowej szkaty z Zorda, tak jak ma to miejsce na Elitarnym Rozpruwaczu. Zwróci to mniej więcej koszt wejścia na mapę i pozwoli bardziej zbalansować zarobek dla osób 255 +.

#2 Rutbei

Rutbei

Słaby pisarz

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 491 postów
  • Dołączył pon, 06 kwi 20
  • Województwo:Wielkopolskie
  • Nick w grze:Lati00
  • Gildia:ThunderStorm
  • Nick na TS:-

Napisano 12 luty 2025 - 11:34

Dodaj opcje Haha :)

#3 Alkoholik♥

Alkoholik♥

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 61 postów
  • Dołączył czw, 01 lut 24
  • Województwo:K-pomorskie
  • Nick w grze:BrighterSide
  • Gildia:BrighterSide

Napisano 12 luty 2025 - 11:41

No przydałoby się coś zmienić na tym zordzie bo jest to porażka, kogo nie spytam o zorda dostaje odpowiedź „nie bo nie opłaca się”
                                                                      Jestem jak najbardziej na tak

Użytkownik Alkoholik♥ edytował ten post 12 luty 2025 - 11:42

• SaySomething, Cwiro i RedSkill lubią to

#4 PanKrecik

PanKrecik

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 53 postów
  • Dołączył pią, 28 wrz 12

Napisano 12 luty 2025 - 12:03

Po co zmieniać jak jest dobrze
Ostatnio ktoś dodał odc na YT że zrobił chyba 130 zordow i w uj ja plus wyszedł
Na nie

#5 Śmieszek

Śmieszek

Słaby pisarz

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 376 postów
  • Dołączył pon, 26 sie 19
  • Województwo:Mazowieckie
  • Imię:Adrian
  • Nick w grze:Shadow
  • Gildia:ShadowGarden
  • Hobby:Heavenly Dao

Napisano 12 luty 2025 - 14:36

Wydaje mi się, że ciężko zbalansować drop na tej mapie. Teraz nie oszukujmy się drop jest słabszy, ale za to szkaty i łezki trzymają cene. Kiedyś drop był znacznie lepszy, ale co z tego jak był płacz, że nie schodzą shopki. Co do obecnego dropu myślę, że cena glejtów mówi sama za siebie. Eq na niego też nie jest jakoś bardzo wymagające.

Na nie

PS Ewidentnie trzeba celować w nerf dropu na elit riperku skoro tam tak dobrze haha

• Wirnik i DropMefedron lubią to

#6 pipec

pipec

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 13 postów
  • Dołączył sob, 28 lis 20
  • Nick w grze:Krabiczek
  • Nick na TS:Krabiczek

Napisano 12 luty 2025 - 15:00

Mysle ze % na drop szkaty lub łezki nie zwiekszac bo pozniej to sie kisi na sklepach ale jak kolega napisał oprócz 2 worków na bryłki mogło by cos dropic 100% z niego dodatkowo, żeby mapa sie lepiej opłacała niz latanie Zbrojowni lub Warowni . Jestem na Tak

• Cwiro i Alkoholik♥ lubią to

#7 SaySomething

SaySomething

Początkujący

• Użytkownik
  • PipPip
  • 150 postów

Napisano 12 luty 2025 - 15:09

Przecież szkaty można otworzyć dla medali i glejtów.

Mysle ze % na drop szkaty lub łezki nie zwiekszac bo pozniej to sie kisi na sklepach ale jak kolega napisał oprócz 2 worków na bryłki mogło by cos dropic 100% z niego dodatkowo, żeby mapa sie lepiej opłacała niz latanie Zbrojowni lub Warowni . Jestem na Tak

#8 ALEXIII

ALEXIII

Niekryty krytyk

• Płeć Piękna
  • PipPipPipPip
  • 671 postów
  • Dołączył nie, 24 lis 19
  • Województwo:Podkarpackie
  • Imię:Aleksandra
  • Nick w grze:ALEXIII
  • Gildia:ThunderStorm
  • Nick na TS:ALEXIII
  • Hobby:ρѕу¢нє

Napisano 12 luty 2025 - 16:43

Generalnie nie robiłabym jakichś poważnych zmian, co do dropu z zorda.
Proponuję ewentualnie przywrócić drop Szkatułki Zorda, która już kiedyś miała swoje "5 minut" na tym dungeonie.
Wrzucić do niej szansę na drop np. medalu, glejta, eliksiru czasu, kamieni wodnych.

Użytkownik ALEXIII edytował ten post 12 luty 2025 - 16:45

#9 MakeMyDay

MakeMyDay

Niekryty krytyk

• Globtroter
  • PipPipPipPip
  • 910 postów
  • Dołączył wto, 23 kwi 13
  • Nick w grze:MakeMyDay
  • Królestwo:Shinsoo

Napisano 12 luty 2025 - 20:08

Przy obecnych cenach kompletów na KD (+/- 7,5kb) bardzo rzadko mapka wychodzi na - lub na 0. Latając 30-40 map dziennie w ostatnich kilku miesiącach nigdy nie zdarzyło mi się zarobić mniej niż kilkadziesiąt kb danego dnia (nie licząc łez/szkaty petów - wtedy zarobek był o te 20-30kb większy). Jeśli dla kogoś jest to niewystarczający zarobek to szczerze nie wiem czego oczekuje. Jak ktoś ma czas na gre po 4-5h dziennie i faktycznie lata te mapy to w przeciągu 2 tygodni spokojnie zarobi 600-700kb przy dropie "bez szału" albo jeszcze więcej jak się poszczęści. Przedwieczny item +9 w 2 tygodnie? Chyba nie brzmi najgorzej :)

Oczywiście, jak dopiero zaczynasz latać zorda i mapka zabiera Ci więcej czasu lub masz po prostu mniej czasu na grę, to zarobek idzie wolniej, ale chyba nie chodzi o to, żeby grając 1h dziennie i robiąc po 5-10 zordów zarabiać niewiadomo ile?

Na NIE

#10 DonAnonim

DonAnonim

Początkujący

• Użytkownik
  • PipPip
  • 209 postów
  • Dołączył czw, 13 sty 22
  • Imię:Tobiasz
  • Nick w grze:-
  • Hobby:Kalistenika <3

Napisano 13 luty 2025 - 05:05

Na każdej mapie jest drop adekwatny do poziomu bądź danego eq. Raz jest dobrze a raz źle, wszystko w głównej mierze zależy od szczęścia. Piszesz, że mapka powinna być lepiej opłacalna, ale nie bierzesz chyba pod uwagę tego, że jak gracze wyżej pisali przy większej ilości zrobionych mapek jesteś w stanie wyciągnąć naprawdę ładną sumkę. Jakby każdy tak miał narzekać na daną mapę to by administracja musiała wszytko zmieniać i dostosowywać pod danego gracza/Graczy bo temu nie pasuje to a temu tamto.

Na Nie!
  • Kacperkox lubi to

#11 SaySomething

SaySomething

Początkujący

• Użytkownik
  • PipPip
  • 150 postów

Napisano 13 luty 2025 - 09:04

Na każdej mapie jest drop adekwatny do poziomu bądź danego eq. Raz jest dobrze a raz źle, wszystko w głównej mierze zależy od szczęścia. Piszesz, że mapka powinna być lepiej opłacalna, ale nie bierzesz chyba pod uwagę tego, że jak gracze wyżej pisali przy większej ilości zrobionych mapek jesteś w stanie wyciągnąć naprawdę ładną sumkę. Jakby każdy tak miał narzekać na daną mapę to by administracja musiała wszytko zmieniać i dostosowywać pod danego gracza/Graczy bo temu nie pasuje to a temu tamto.

Na Nie!

Drop na elicie nie zelezy od szczescia, jest 100%-centowy zarobek. Wchodzisz, wydajesz 900b, wyciagasz 1200 ze szkaty i 400 z workow czyli 1600. = 500b mapa (conajmniej). 

Na zordzie brakuje tego *conajmniej*, na zordzie raz mozesz miec 100b z 2000b za wejscie, a drugim razem 1700 bo ci dropnie medalion i pare KPL. Ale to nadal wychodzi na minus przy obecnych cenach glejtów. Wyżej ktos pisał, że łezka czy szkata na 300 zordów nie poleciała, więc to tez nie leci tak często jak się może wydawać.

Jeżeli jesteście przeciwko zbalansowaniu zorda, to może trzeba przyjrzeć się zbalansowaniu Elitarnego Ripa. Niech też nie będzie 100% na szkate.

• Alkoholik♥ lubi to

#12 Alkoholik♥

Alkoholik♥

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 61 postów
  • Dołączył czw, 01 lut 24
  • Województwo:K-pomorskie
  • Nick w grze:BrighterSide
  • Gildia:BrighterSide

Napisano 13 luty 2025 - 11:04

Drop na elicie nie zelezy od szczescia, jest 100%-centowy zarobek. Wchodzisz, wydajesz 900b, wyciagasz 1200 ze szkaty i 400 z workow czyli 1600. = 500b mapa (conajmniej). 

Na zordzie brakuje tego *conajmniej*, na zordzie raz mozesz miec 100b z 2000b za wejscie, a drugim razem 1700 bo ci dropnie medalion i pare KPL. Ale to nadal wychodzi na minus przy obecnych cenach glejtów. Wyżej ktos pisał, że łezka czy szkata na 300 zordów nie poleciała, więc to tez nie leci tak często jak się może wydawać.

Jeżeli jesteście przeciwko zbalansowaniu zorda, to może trzeba przyjrzeć się zbalansowaniu Elitarnego Ripa. Niech też nie będzie 100% na szkate.

Mi łezka czy szkata to nie pamiętam ile czasu temu poleciała :D więc nie wiem jak to jest że jednemu tak dobrze leci a drugiemu wcale ;)

#13 MITRIL

MITRIL

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 24 postów
  • Dołączył pią, 22 cze 12
  • MiastoPrezesa
  • Województwo:Podkarpackie
  • Nick w grze:MITRIL
  • Gildia:DobryHajsik

Napisano 14 luty 2025 - 08:30

Jeśli za bardzo Elit zostanie znerfiony to ludzie przerzucą się na inne dungi, znając życie na zorda, waro, a ceny szkat z elita pójdą w górę. Nie wiem czy ktoś bierze pod uwagę to, iż jeśli na zordzie zostanie podniesiony bądź polepszony drop to ceny niebieskich glejtów, które i tak są drogie, poszybują w górę jeszcze bardziej. Ja latam zorda od niedawna i to surą (kd all 8, bransa przedwiek 0, reszta demo 6/9, mino 6) więc mapę trochę robię. Glejty sam sobie dropię albo wymieniam za medale bądź medaliony z zorda. I choć rzeczywiście często zdarza mi się tak że smok pusty, naginii puste i zord też to nie uważam, żeby skrzynia miała być gwarantowana, ponieważ z każdego zorda 2 worki na bryłki wpadają. Co najwyżej można zwiększyć szansę na drop szafirki, a jak nie to zostawić jak jest. Ja z niej miałem najczęściej mapki na zbrojo. Komplety na new kd teraz koło 6kb są jak się nie mylę. Gdybym miał kupować glejty to bym się bardziej zastanawiał nad zasadnością propozycji.

• Carki lubi to

#14 Mansoon

Mansoon

Niekryty krytyk

• Globtroter
  • PipPipPipPip
  • 742 postów
  • Dołączył wto, 18 cze 13
  • MiastoZa górami za lasami
  • Województwo:Z.pomorskie
  • Nick w grze:.
  • Gildia:.
  • Królestwo:Jinno
  • Nick na TS:.

Napisano 14 luty 2025 - 12:06

mi ładnie sypie nie ma co zmieniać 

• Carki i Kacperkox lubią to

virtualmt21614962742__virtualmt216149498

#15 Kacperkox

Kacperkox

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 38 postów
  • Dołączył czw, 26 mar 20
  • Województwo:W-mazurskie
  • Imię:Kacper
  • Nick w grze:yakuzak, yakuzakk

Napisano 15 luty 2025 - 13:57

W 5 dni na zordzie zarobiłem na pradawke sr, więc nie wiem czy tak słabo dropi, 60 map to ja robie dziennie, zrobiłeś znikomą ilość map i od razu robisz jakieś nie przemyślane posty, nie widzę tu jakoś narzekania graczy, którzy faktycznie tego zorda latają codziennie po kilkanaście map, tylko graczy, którzy dopiero zaczęli swoją przygodę z tą mapką, więc to chyba mówi samo za siebie :)
Zdecydowanie na nie.
  • Carki, Natalka i DonAnonim lubią to

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: Nowość

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych